CRKVAVIJESTI

16-godišnjak izbo svećenika nožem

Biskupi mole za brzi oporavak vlč. Murphyja, dok pozivaju katolike Irske da oproste njegovom napadaču i mole za obojicu. Irski biskupi mole se za brzi oporavak svećenika nakon što je više puta izboden nožem u Galwayu.

Otac Paul Murphy zadobio je nekoliko rana nakon što je iznenada napadnut ispred vojarne Renmore, gdje služi kao vojni kapelan. Sada se oporavlja i očekuje se da će u potpunosti oporaviti od ozljeda, piše Aleteia.

Vatican News javlja da je vlč. Murphy je iznenada napadnut, no 50-godišnjak je uspio pobjeći natrag kroz vrata vojarne gdje je dežurno osoblje pružilo prvu pomoć. Svećenik je hitno prebačen u obližnju bolnicu na hitnu njegu s teškim ozljedama koje nisu opasne po život. Vlasti nisu imenovale njegovog napadača jer je riječ o 16-godišnjem maloljetniku, ali BBC javlja da se mladić pojavio pred sudom pod optužbom za napad s nanošenjem ozljeda, a tužiteljstvo napominje da bi moglo biti podignuto više optužbi na temelju istraga.

Incident se istražuje kao mogući teroristički napad. Zbog prirode zločina i činjenice da vlasti vjeruju da osumnjičenik postoji opasnost od bijega, jamčevina je odbijena. Sudu je rečeno da je “rana analiza uređaja pripisanih optuženom otkrila sadržaj podrške terorističkoj skupini Islamska država.” U izjavama datim u petak, biskup Galwaya Michael Duignan nazvao je napad “duboko šokantnim i uznemirujućim”. rekao je:

“Molim za ozlijeđenog svećenika, moleći Boga da potpuno ozdravi”, rekao je biskup. “Molim se i za njegovu obitelj, za njegove kolege iz vojske i za medicinsko osoblje koje se trenutno brine o njegovim ozljedama.” Biskup Alphonsus Cullinan od Waterforda i Lismorea osudio je napad, ali je pozvao katolike da oproste napadaču i mole za obojicu: “Moramo se okupiti ne samo da podržimo našeg ozlijeđenog svećenika, nego i da potaknemo okruženje u kojem se takvi činovi više neće događati”, rekao je. “Uključimo se u dijalog o tome kako možemo promicati mir, razumijevanje i poštovanje među svim pojedincima, bez obzira na njihovo podrijetlo ili uvjerenja.”

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er