SVJEDOČANSTVA

Čudesno svjedočanstvo: Žena koja je doživjela moždani udar u 32. tjednu trudnoće probudila se iz kome nakon što je vidjela sv. Ivana Pavla II.

U situaciji opasnoj po život nakon što je pretrpjela moždani udar, utjehu i snagu pronašla je u snu kad je vidjela svetog Ivana Pavla II. Rebecca Maria rođena je u 32. tjednu trudnoće 16. ožujka 2013. u Cataniji (na otoku Siciliji).

Zvuči kao obična vijest — jedan od brojnih prijevremenih poroda koji su uspješni zahvaljujući napretku znanosti i vrijednom radu liječnika i medicinskih sestara. Umjesto toga, priča o ovom rođenju, objavljena u Vita da Mamma i detaljnije u časopisu Miracoli, neobična je piše Aleteia.org

Gospođa Ivana Greco, tada 33-godišnjakinja i već majka djevojčice Giuditte, mirno je nosila drugu trudnoću kada ju je pogodilo moždano krvarenje.

U trenutku prijema na odjel intenzivne njege bolnice Garibaldi već je bila u komi. Dvostruki problem se pojavio krajnje hitno: spasiti ženu i pomoći Rebecci Marii da se što prije rodi. Voditeljica odjela bila je dužna nositi se s ovim porodom u ekstremnim uvjetima. Dva dana nakon što je Ivana primljena u bolnicu, podvrgnuta je carskom rezu.

Rezultat je bio rođenje zdrave djevojčice koja je odmah prebačena na odjel za neonatologiju. No Ivana je i dalje bila u situaciji potencijalno opasnoj po život. Ovako prepričava svoje nevjerojatno iskustvo za časopis Miracoli: Koma je počela kao ružan san.

Ne bih mogla reći, možda sam bila u bolničkoj sobi, ali gdje god sam se okrenula, bilo je mrtvih ljudi koji su besciljno lutali. Tada sam iz daljine vidjela papu Wojtylu. Sjedio je na mom krevetu i dozivao me.

Prišla sam mu i molila ga da mi ne dopusti da umrem. Nasmiješio se i tim osmjehom uvjerio me da će sve biti dobro. Taj je osmijeh slavno pozvao cijeli svijet da se ne boji: “Ne boj se. Otvorite širom vrata Kristu!” Ivana se također nije bojala ničega osnažena papinom ljubavlju. “San” se nastavio razgovorom između njih dvoje u kojem ju je Sveti Otac, koji nije bio odjeven u bijelo, pitao je li ga prepoznala.

Kad mu je rekla da jest, istaknuo je da on više nije papa, već samo Karol Wojtyla. U svemu tome je i smiješan detalj da se Ivana nije mogla sjetiti imena aktualnog pape (u to vrijeme nedavno izabranog). Rekla je Wojtyli da se novi papa zove Aleksandar, ali ju je on ispravio i dao točno ime Franjo.

Sjedio je na mom krevetu i rekao: “Dođi, sjedi pored mene.” Zatim me zagrlio i dopustio mi da mu naslonim glavu na rame. Od tog trenutka počeli smo moliti. Molili smo danima; tražili smo Gospin zagovor i osjetila sam njegovu ruku na svom čelu. U jednom trenutku mi je rekao: “Sada ću otići, ali moraš ostati mirna!”

Nisam mogla disati, ali odjednom sam osjetila dah ljubavi koji mi je iz nosa ispunio pluća i tada sam shvatila da je to Isusov dah ljubavi!” U tom trenutku, 29. ožujka, Ivana se probudila iz kome i s užasom shvatila da joj je utroba prazna. “Bilo je to najgore iskustvo u mom životu!” rekla je Miracoli.

Odmah potom, glavni liječnik, koji je bio pored nje, smirio ju je i pokazao joj fotografije koje je njezin suprug Paolo snimio na kojoj je Rebecca u inkubatoru.

Vidjevši ove slike, Ivanino srce je bilo puno zahvalnosti i osjetila je da je doživjela nešto nadnaravno. “Shvatila sam da sam primila Isusov božanski dah. On je bio taj koji me natjerao da se probudim. Tada su liječnici nastavili s Božjim djelom.”

Nema neuroloških oštećenja Božje djelo nije završilo tako što se Rebecca rodila zdrava i zdrava, već se nastavila s apsolutnim izostankom oštećenja mozga za Ivanu, koja se danas sretno brine o svoje dvije djevojčice koje je povjerila zaštiti Karola Wojtyle. Majka je zahvalna i na radu liječnicima, čiji je rad bio neophodan.

U video intervjuu napravljenom na izlasku iz bolnice, ona kaže: “Postojalo je ljudsko i božansko, koji zajedno čine čudo.”

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er