VJERA I DUHOVNOST

Zašto je sveta Jacinta, djevojčica od svega devet godina, prigrlila bol i patnju koji su je doveli do smrti

Sveta Jacinta umrla je kad je imala devet godina od epidemije gripe koja je zahvatila mnoge dijelove Europe 1918.-1920. To je dovelo do razdoblja intenzivne boli i patnje za malo dijete, ali ona je to prihvatila kao način da prinese žrtvu Bogu.

Sveti Ivan Pavao II. osvrnuo se na junaštvo svete Jacinte u svojoj propovijedi za njezino proglašenje blaženom 2000. godine. Mala Jacinta osjetila je i osobno iskusila Gospinu tjeskobu, prinoseći se herojski kao žrtva za grešnike, piše Aleteia

Jednog dana, kad su ona i Francisco već bili oboljeli od bolesti od koje su u konačnici i preminuli, Djevica Marija došla ih je posjetiti kod kuće, kako malena pripovijeda: „Gospa je došla k nama i rekla da će uskoro doći i uzeti Francisca u nebo. I pitala me želim li obratiti još grješnika. Rekla sam joj da.”

Čak i kad je znala da će njezin brat Francisco umrijeti, imala je čvrstu vjeru u Boga i željela je i dalje biti žrtva za obraćenje grešnika. A kad je došlo vrijeme da Francisco ode, djevojčica mu kaže: “Pozdravi našega Gospodina i Gospu i reci im da podnosim sve što žele za obraćenje grješnika.”

Vezani članci

Jacinta je bila tako duboko dirnuta vizijom pakla tijekom ukazanja 13. srpnja da se nikakvo umrtvljenje ili pokora nisu činili prevelikima da spase grešnike. Iz prve je ruke vidjela užase pakla i imala je izljev ljubavi prema grešnicima diljem svijeta. Sveta Jacinta nije željela da itko doživi takvu vječnu kaznu i bila je voljna preuzeti na sebe bol i patnju umjesto njih. Ako je mogla trpjeti bol i pomoći u spašavanju grešnika, onda je prihvatila svaku patnju koju joj je Bog želio dati.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er