CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Biskup Uzinić pozvao “notornu heretičarku” i “svećenicu” golih nogu na “Mediteranske teološke susrete”

Zašto je biskup Uzinić pozvao “notornu heretičarku” i “svećenicu” golih nogu na “Mediteranske teološke susrete”?, piše portal viligare.info

Kad je pred tri godine na Ljetnu školu teologije u Dubrovniku tadašnji dubrovački biskup Mate Uzinić (danas nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije) pozvao feminističku „teologinju“ Tinu Beattie mons. dr. Ratko Perić, u međuvremenu umirovljeni biskup mostarsko-duvanjski, poslao mu je „kolegijalno pismo“ i upozorio ga na to da se „notorna heretičarka“ Tina Beattie zauzima za kontracepciju, rani abortus, „brakove“ homoseksualnih unija, ređenje žena, ukidanje celibata i za druge moderne doktrinarne i moralne anomalije.

Ove  godine i Riječka nadbiskupija, pod palicom Mate Uzinića, od 10. do 16. srpnja organizira Mediteranske teološke susrete u Lovranu pod naslovom „Sloboda i odgovornost za izgovorenu riječ“, za studente treće, četvrte i pete godine studija teologije te apsolvente katoličkih, protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta, kao i za studente poslijediplomskih studija teologije. Uzinić?

„Kako bi ovaj program u svojim teološkim promišljanjima bio dodatno obogaćen i ekumenski otvoren, među predavače su uz katoličke uključeni i pravoslavni i protestantski teolozi. Isto tako na ovaj se program mogu prijaviti i studenti protestantskih i pravoslavnih teoloških fakulteta“, stoji u najavi Mediteranskih teoloških susreta.

Do kuda seže postkoncilski „ekumenizam“ s hereticima ponajbolje oslikava fotografija s otvorenja Mediteranskih teoloških susreta.

Naime, u prvome redu s nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem sjedi i ženska osoba s kolarom, razgolićenih nogu, očito „svećenica“ neke od protestantskih sljedbi.

Mislimo da ovome nije potreban poseban komentar, nego je pitanje da li se polako otkrivaju biskupi koji misle da mogu služiti dvojici gospodara

Sablazan lažnoga ekumenizma je očigledna.

www.medjugorje-news.com

Izvor
viligare.info
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker