VJERA I DUHOVNOST

Zaštita svetog Mihaela arkanđela potrebnija je svijetu i Crkvi više nego ikada prije u povijesti, a evo i zašto

Zaštita svetog Mihaela arkanđela potrebnija je svijetu i Crkvi više nego ikada prije u povijesti, a evo i zašto Papa Leon XIII nakon jedne svete mise problijedio je i zapovjedio svim crkvama svijeta, da se nakon svake svete mise moli molitva svetom Mihaelu arhanđelu, a razlog je bila vizija koju je imao i koja je prikazivala mnoštvo demona koji oblijeću svetu nam crkvu.

Na nadolazeći blagdan arhanđela, a osobito Mihaela, čini se prikladnim razmišljati o onome što se dogodilo s našom Crkvom otkad je molitva arhanđelu Mihaelu uklonjena s kraja mise; trebali bi razmotriti ovo u svjetlu strašnih skandala, nedostatka svećenika, prodora i infiltracije zla u same vrhove crkve, ali i koliko je naša Crkva pripremljena kada je u pitanju istjerivanje zla kao pomoć ljudima u oslobođenju. Također, trebali bi znati koliko je ovaj anđeo moćan – ne samo u oslobođenju nego i pomaganjem dušama u čistilištu.

Kad spominjemo “izazove” u Crkvi govorimo i o strašnom nedostatku egzorcista. Mnoge biskupije, pa čak i cijele države i u funkcioniraju bez i jednog egzorcista. A potrebe su, napominju egzorcisti, nevjerojano velike. Godinama je New York – s više od osam milijuna stanovnika – imao samo jednog barem u službenom svojstvu.

Ta se nestašica osjeti kući kad čujemo ljude očajnički traže svećenika da za pomoć. A ne ga mogu naći. Često, kad nazovu biskupijske urede i ostave poruku, nema čak ni uzvratnog poziva. Nedavno nam se obratila jedna katolkinja koja je bila vještica i željela se riješiti te tame te je bila u žestokim borbama – ali nije mogla pronaći svećenika u svom gradu. Pitala se znamo li nekoga u susjednoj državi ili biskupiji.

Vezani članci

Isto smo pitanje dobili istog dana od žene koja nam je objasnila da vidljivo “manifestira” zle duhove, ali ne može pronaći čak ni savjet. Najpoznatiji egzorcist na svijetu, otac Gabriele Amorth koji je u svom životu učinio oko 70 tisuća egzorcizama, radeći ih od jutra do mraka, često je osuđivao nedostatak egzorcista, pa se pitamo koliko zapravo ljudi u cijelom svijetu vodi borbu protiv nevidljivog neprijatelja sami, jer nemaju pristup Crkvi utemeljenoj na najvećem egzorcistu ikad, Isusu Kristu. Sveti Mihaele arkanđele, brani nas od neprijatelja!

Kod Mihaela postoji stvarna moć protiv zla, a mi je ipak zaboravljamo. Toliko je zla ušlo u Crkvu nakon odbacivanja njegove molitve na kraju mise. Ivan Pavao II: u Svetištu Sv. Mihaela Arhanđela na Brdu Gargano, 24. svibnja 1987. rekao je: ‘Demon je još uvijek živ i djeluje u svijetu. Sotonska mržnja nije prestala, oružje sotonsko nije demobilizirano. Dakle, molitva protiv Zloduha uvijek je potrebna’.

Jednom prilikom papa Franjo blagoslivljajući kip svetog Mihaela u Vatikanu, njegovoj je zaštiti posvetio Vatikan odnosno vrh Petrove Crkve. Tom se prilikom papa Franjo obratio prisutnima uz važnu napomenu da ‘sv. Mihael brani Božji narod od njegova najvećeg neprijatelja, đavla. ‘Čak i ako đavao pokuša uništiti Arkanđela, a time i čovječanstvo, pobjeđuje sveti Mihael, jer Bog u njemu djeluje i on je jači’, rekao je tada Sveti Otac!

Što se tiče čistilišta, Neobjavljeni rukopis o čistilištu ili razotkrivanje umrle časne sestre u 19. stoljeću informira nas o Mihaelovoj ulozi u zagrobnom životu.

Na pitanje kako se blagdan svetog Mihaela slavi u čistilištu, umrla je časna sestra odgovorila: „Tog dana sveti Mihael dolazi u čistilište i vraća se na nebo s velikim brojem duša, posebno s onima koji su mu bili odani u životu.

“Kad se svetkovina slavi na zemlji, on dobiva povećanje slave na Nebu, čak i ako ga se na zemlji zapravo ne sjećaju. On prima posebnu nagradu u spomen na neki određeni čin ili herojsku vrlinu, ili na neko povećanje slave, koju je u određenom trenutku pribavio Bogu.” Imajte na umu i tu ulogu i molite se za duše u čistilištu.

Sveti Mihael, sveti Mihael, sveti Mihael! Malo njih shvaća kolika je tvoja uloga, onoga koji obara Lucifera u ovim vremenima, kao ni da tvoje ime osporava Sotonu. Tvoje ime zapravo je ratni poklič koji znači: Tko je kao Bog? i kojim možemo rušiti utvrde grijeha, onako kako si ti Lucifera, počevši od sebe samih, pa sve do izgubljenog svijeta.

Učini posvetu svetom Mihaelu, predvodniku nebeske vojske!

Molitva koju vam donosimo s crkvenim je odobrenjem koje je izdalo svetište sv. Mihaela na brdu Gragano u Italiji, čudesno svetište u kojem se ukazao sveti Mihael o čemu više saznajte ovdje.

Prema učenju Katoličke crkve, sveti Mihael je borac, molitelj i pratitelj… Molitva sv. Mihaelu koristi se kao zaštita od zlih duhova kao i u borbi protiv svih drugih duhovnih slabosti i napasti što nam samo govori da je sveti Mihael moćno oružje posljednjih vremena koja su, vidljivo je po količini zla u svijetu, pri vrhuncu.

Zbog toga ovom molitvom stavi svoj život i svih koje nosiš u srcu pod budnu zaštitu ovom nebeskom pobjedniku!

Uzvišeni Kneže anđeoske hijerarhije, hrabri ratniče Svevišnjega, gorljivi ljubitelju slave Božje, strahu i trepetu pobunjenih duhova, ljubavi i slasti svih Anđela, sv. Mihaele Arkanđele želim i ja biti ubrojen među one koji te štuju te ti se danas prikazujem i tebi se predajem. Sebe, soj posao, obitelj, prijatelje i sve što mi pripada stavljam pod tvoju budnu zaštitu. Budući da sam grešnik, neznatan je to dar, ali neka ti bude draga dobra volja mog srca.

Spomeni se, da ako sam od danas pod tvojim zaštitom, trebaš me čuvati cijelog mog života. Isprosi mi oproštenje mojih grijeha i milost da svim srcem ljubim moga Boga, dragog Spasitelja Isusa, moju slatku Majku Mariju, sve ljude, moju braću, koje ljubi Otac nebeski, koje je Sin otkupio a Duh Sveti posvetio. Isprosi mi sve potrebne milosti kao bi došao do krune nebeske slave. Brani me uvijek od neprijatelja moje duše, pogotovu u zadnjem času mog života.

Dođi u taj čas, slavni Arkanđele, pomozi mi u borbi i odagnaj daleko od mene u ponore pakla oholog anđela buntovnika, Sotonu, kojega si pobijedio u nebeskom boju. Prikaži me tada prijestolju Božjem kako bih s tobom sv. Mihaele, i sa svim Anđelima vječno pjevao hvale i slave Bogu koji živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er