CRKVAVIJESTI

ZAGREBAČKA NADBISKUPIJA: Do daljnjega se obustavljaju slavlja misa u katedrali

“Razorni potresi, kako oni koji su prije devet mjeseci pogodili Zagreb i okolicu, tako i oni koji su jučer i prekjučer (28. i 29. prosinca) nanijeli patnju ljudima u Sisku, Petrinji, Glini i u drugim mjestima, ponovno su otežali život i u Zagrebu i Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Prema podacima koji pristižu iz župa Zagrebačke nadbiskupije, potres je izazvao mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima kao i povećanja postojećih iz potresa u ožujku ove godine”, poručuju iz Zagrebačke nadbiskupije.

Nakon što je na Badnjak prvi put od potresa u ožujku u Zagrebačkoj katedrali slavljena sveta misa od danas su slavlja ponovno obustavljena. Potres koji je pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolicu snažno se osjetio i u Zagrebu te na mnogim objektima nanio novu štetu. Prema podacima koji pristižu iz župa Zagrebačke nadbiskupije, potres je izazvao mnoga nova oštećenja na crkvenim objektima kao i povećanja postojećih iz potresa u ožujku ove godine, prenosi portal Zagebačka nadbiskupija. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Napravljeni su i prvi mogući pregledi šteta u zagrebačkoj katedrali koja je također oštećena, a detaljne analize oštećenja očekuju se u narednim tjednima.Kako je istaknuo graditelj skele u katedrali Petar Žaper koji je zajedno sa suradnicima pregledao stanje unutrašnjosti katedrale, ‘male pukotine na svodu i orebrenju nastale u potresu iz ožujka ove godine, novim su se potresom ozbiljno povećale i potrebno je hitno pristupiti sanaciji‘. S obzirom na novonastale okolnosti, do daljnjega se obustavljaju slavlja misa u katedrali”.

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er