MOLITVE

Zaboravljena molitva svetom Josipu

Izmolite zaboravljenu molitvu svetom Josipu koja za koju se smatra da ju je napisao sam sv. Josip.

On je rekao:

“Onaj tko svaki dan tijekom godine izmoli sedam Očenaša i sedam Zdravomarija, podsjećajući se na sedam žalosti koje sam trpio, primit će od boga svo milosrđe koje je u skladu s njegovim duhom.”

7 Josipovih tuga i 7 Josipovih radosti

1. Utjelovljenje

Sv. Josipe, u ime tvojih boli koje si osjećao ne znajući za Isusovo utjelovljenje po navještenju Arkanđela Gabrijela , i za radost koju ti je navijestio anđeo da će Marija biti Majka Spasiteljeva, molimo za tvoj zagovor.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

2. Rođenje

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao tražeći sklonište u Betlehemu i u ime radosti, kad si se klanjao novorođenom Isusu u špilji, molim za tvoj zagovor.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

3. Obrezanje

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao promatrajući prvi puta kaplje krvi Isusove i u ime radosti kad si mu davao ime Isus prema želji Neba, molim te da nas zagovaraš kod Boga.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

4. Šimunovo proroštvo

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao čuvši da će Isus biti znak, kome će se protiviti, i kad si čuo da će Srce Marijino biti probodeno mačem boli, i u ime radosti koju si osjećao prikazujući Isusa u hramu kao Otkupitelja naroda Božjega, molim te zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

5. Bijeg u Egipat

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao, kad si čuo opomenu anđela da moraš bježati s Isusom i Marijom u Egipat, jer ga Herod želi ubiti, i u ime radosti koju si osjećao vidjevši da ćeš s Isusom u naručju izbjeći opasnosti, zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

6. Povratak iz Egipta

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao, na povratku iz Egipta u srahu za
Isusa, i u ime radosti, koju si osjećao, kad ti je anđeo rekao da ideš u Nazaret i da je nestalo opasnosti, zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

7. Isus izgubljen i pronađen u Jeruzalemu

Sv. Josipe, u ime tvoje boli, koju si osjećao za tri dana tražeći Isusa, i u ime radosti koju si osjećao našavši ga u hramu zagovaraj nas.

Oče naš, Zdravo Marijo, Slava Ocu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button