CRKVA

Vlasti u Indiji ukinule strane donacije Misionarkama ljubavi

Indijske vlasti uskratile su Misionarkama ljubavi pravo na primanje donacija iz inozemstva. Odluka je priopćenja 25. prosinca, tj. na sam dan Božića. Radi se o značajnom udaru na redovničku organizaciju koju je osnovala Majka Terezija, a koja skrbi o tisućama bolesnih i siromašnih u toj zemlji.

“Obaviještene smo kako naš zahtjev za nastavkom financiranja prema uvjetima FCRA (Zakon o reguliranju inozemnih doprinosa) nije odobren. Stoga smo, kako bismo osigurale da ne dođe do propusta, zatražile od naših centara da ne upravljaju računima za inozemne donacije dok se situacija ne razriješi”, stoji u priopćenju koje potpisuje poglavarica reda sestra Prema, prenosi UCA News.

Glasnogovornica Misionarki ljubavi Sunita Kumar, poručila je pak za New York Times kako vjeruju u pozitivan ishod te da za sada imaju dovoljno lokalnih izvora potpore koji im omogućuju nastavak djelovanja.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Indije istaknuli su u ponedjeljak 27. prosinca kako je odluka o ukidanju dozvole donesena nakon što su tijekom evaluacije prijave primijećeni određeni “neispravne unose”. Pritom nije precizirano o kakvim se unosima radi.

Potez vladajućih naišao je na brojne kritike.

“Nevjerojatno je” da indijske vlasti “brane strane donacije organizaciji koju je osnovala dobitnica Nobelove nagrade Majka Terezija”, poručio je na Twitteru Sam Brownback koji je od 2018. do 2021. služio kao američki ambasador za pitanje vjerskih sloboda u svijetu.

“Ovaj pogrešan potez samo šteti ljudima u Indiji, dobrotvornim organizacijama treba se dopustiti da pomažu onima u potrebi”, prenosi njegove riječi CNA.

Slično je reagirao i Dominic Gomes, generalni vikar nadbiskupije Calcutta, nazvavši odluku “okrutnim božićnim darom najsiromašnijima među siromašnima”.

U Indiji inače živi oko 30 milijuna kršćana koji čine 2,3% stanovništva. Od tog broja, dvije trećine otpada na pripadnike Katoličke Crkve.

Kršćani u Indiji redovito se susreću s diskriminacijom i nasiljem, osobito od strane većinskog hinduističkog stanovništva.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er