VJERA I DUHOVNOST

VJERUJMO GOSPODINU Fra Smiljan Kožul: Svaki strah dolazi od Zloga!

Četvrta rana duše su strahovi, rekao je fra Smiljan Kožul. Isus nam je dao svoje Tijelo za jelo da bismo te rane duše iscijelili. Tko blaguje Tijelo moje ima život u sebi…

​Fra Smiljan Kožul snimio je video u kojem jednoj vjernici odgovara na pitanje kako se nositi sa strahovima. Fra Smiljan je inače pokretač i duhovnik Pokreta krunice za obraćenje i mir, a djeluje u zagrebačkoj župi Uzvišenja Svetog Križa.

“Svaki strah dolazi od Zloga. Zli je onaj koji nas straši. Kad, primjerice, sanjam san pa se probudim u strahu, taj san je sigurno od Zloga. Kada Bog meni nešto u snu ili na neki drugi način želi poručiti, to mi podiže srce, daje radost”, rekao je fra Smiljan i naglasio da je Isus ustanovio tri sakramenta za posvemašnje zdravlje: sakramenat ispovijedi, za zdravlje duha, sakramenat pričesti, za zdravlje duše i sakramenat bolesničkog pomazanja za zdravlje tijela.

Govoreći o ranama duše, fra Smiljan je spomenuo četiri rane: “Prva je rana osjećaj da nismo prihvaćeni i da nismo ljubljeni, da smo odbačeni. Druga je rana osjećaj manje vrijednosti. Treća je rana osjećaj krivnje, a četvrta strahovi. Isus nam je dao svoje Tijelo za jelo da bismo te rane duše iscijelili. Tko blaguje Tijelo moje ima život u sebi. (usp. Iv 6, 55)” Fra Smiljan je objasnio da to znači da osoba da ima u sebi snagu, zdravlje, milost. “Jasno je da nas Zli neće prestati napastovati. Ali euharistija, primanje Kristova tijela – to nas oslobađa tih strahova”, naglasio je.

Fra Smiljan Kožul: Isus liječi strah
Fra Smiljan Kožul: Isus liječi strah

Fra Smiljan: Ako ti primiš Srce Isusovo u svoje tijelo i onda ti dođe napast i ti se bojiš, kaži mu: Ja sam Isusova/a i ne bojim te se

U povijesti se više puta dogodilo da se tijekom pretvorbe, izgovaranja svećenikovih riječi, komadić hostije pretvorio u ljudsko meso, rekao je fra Smiljan. „I u kaležu da se vino pretvorilo u Krv”, dodao je ističući primjer Ludbrega i svećenika koji je posumnjao u Kristovu stvarnu prisutnost u euharistiji te se vino pretvorilo u krv, a svećenik je zazidao kalež s krvlju.

Fra Smiljan ispripovjedio je kako je papa Pavao VI. Poslao na analizu jedan takav komadić ljudskog mesa u koji se hostija pretvorila i analiza je pokazala da je riječ o komadiću srca mlađeg muškarca. „Dakle, nama Isus u svakoj pričesti daje svoje Srce! Prema tome, ako ti primiš Srce Isusovo u svoje tijelo i onda ti dođe napast i ti se bojiš, kaži mu: Ja sam Isusova/a i ne bojim te se! Isus me ljubi! On je umro za mene na križu!”

Cijeli nagovor poslušajte ovdje:

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er