VJERA I DUHOVNOST

Vizija čistilišnih muka blažene Marije Villani: “Ova duša mučila se više nego ostale usred ognja što ju je posve obuhvatio”

Blažena Marija Villani, dominikanka, gajila je osobitu pobožnost prema svetim dušama. Često se događalo da su joj se duša preminulih pojavljivala ili da joj se zahvali, ili da je zamoli da im pomogne svojim molitvama i dobrim djelima.

Jednoga dana dok je žarko molila za njih, bila je u duhu ponesena u njihovu tamnicu ispaštanja. Među tim patničkim dušama ugleda jednu dušu, koja se mučila više nego ostale, usred ognja što ju je posve obuhvatio. Dirnuta samilošću zapita tu dušu tko je. “Ja sam ovdje – duša odgovori – već dosta dugo vremena. Kažnjena sam zbog svoje ispraznosti i sablažnjivo pretjerane gizde.

Do danas nitko se ne nađe da mi pomogne. Dok sam hodala zemljom bila sam posve zauzeta dotjerivanjem, užicima i svjetovnim zabavama. Malo sam marila za svoje kršćanske dužnosti. ispunjala sam ih veoma nerado i sasvim lijeno. Sva moja briga bila je kako bih unaprijedila svjetovne probitke svojoj obitelji.

Gledaj, kako sam sada kažnjena. Ne posvećuju mi ovdje ni najmanju pažnju. Čak ni moji roditelji ni moja djeca, ni prijatelji s kojima sam bila tako prisno povezana. Svi su me zaboravili.”

Marija Villani zamoli tu dušu u čistilištu da joj dopusti osjetiti nešto od muka koje trpi. Najednom se ukaže prst od vatre i dotakne se njezina čela. Bol koju je u taj čas osjetila, odjednom je prene iz ekstaze. Taj je znak na njezinu čelu bi tako dubok i bolan da je bio vidljiv puna dva mjeseca nakon toga događaja. Redovnica je od tada imala strašne muke. Sve je to rado podnijela u znak pokore da ublaži patnje toj duši. Malo kasnije ta se duša opet pojavila i rekla da je oslobođena muka.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er