MEĐUGORJE

Vidjelica Vicka: Na moj upit o tajanstvenom predmetu Gospa se nasmiješila i rekla: “To je moj dar i dar mog Sina vama.”

Vidjelica Vicka: Na moj upit o tajanstvenom predmetu Gospa se nasmiješila i rekla: “To je moj dar i dar mog Sina vama.”

Ante Ivanković, brat vidjelice Vicke ,ispripovjedio je priču o dvije tajanstvene krunice: “Dva mjeseca prije prvog puta kada se Gospa ukazala naša se obitelj spremala da kopačicom dovezemo drva za ogrjev.

Moj brat Franjo i ja prvi smo izišli iz kuće. Kad se Franjo popeo na prikolicu u jednom njezinu kutu ugledao je dvije krunice, koje su bile međusobno povezane.

Sišao je, uzeo ih odnio majci. “Evo majko, ovo je Gospa ostavila krunicu tebi i babi jer vas dvije puno molite “,rekao joj je tada u šali.

Čudeći se otkud krunice pokraj naše kuće,majka se poslije svuda raspitivala čije su,a zatim ih je odnijela svećenicima. U vrijeme mise oni su krunice pokazali i pitali ljude je li ih tko izgubio,ali nitko nije znao čije su pa su ostale kod nas. Kad su počela ukazanja majka je rekla Vicki da o tim krunicama pita Gospu.Ako su tuđe da ih vratimo.

Vicka nam je poslije prenijela kako se na njezino pitanje Gospa nasmijala i rekla:” To je moj dar i dar mog Sina vašoj obitelji.”

Od tada te krunice držimo u obitelji kao dragu uspomenu na Gospu.

Inače se čini da su krunice stare, izrađene su od čvrstog drveta na jednom križu ugravirano je 14 stajališta križnoga puta,a unutar drugoga bile su smještene moći. Prije nego što su stigle u obitelj Ivanković, njima se očito netko dugo služio.

Jedna je krunica veća a druga manja. Veća krunica ima drvena zrnca a manja zrnca od sjemena rogača. Na većoj krunici križ je od metala i na njega su ugravirane postaje križnog puta. Na manjoj krunici je drveni križ obložen metalom.

vidjelica vicka i dvije krunice

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er