MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Vidjelica Marija: Kraljica Mira u Međugorju od nas tijekom korizme traži da…

Post je  fenomenalno oružje za duhovnu borbu u ovim vremenima otpadništva i duhovne lijenosti. Od prvih dana ukazanja, Međugorska kraljica mira inzistira da postimo, na kruhu i vodi, svake srijede i petka u godini.

Ali to nije bilo jedino ukazanje koje je to poticalo; samo je najpoznatije. “Post na kruhu i vodi najvažnija je stvar za borbu protiv planova koje Sotona trenutno ima”, rekla je međugorska vidjelica Marija Pavlović Lunetti. “Naš nas Gospodin podsjeća da se određeni demoni mogu istjerati samo molitvom i postom”, dodala je.

Za vrijeme ukazanja, Kraljica mira govori: “budite svjedoci nade, jer ponavljam vam, dječice: molitvom i postom čak se i ratovi mogu suzbiti.” Bezbroj puta vidioci su nas podsjetili da post čini čuda, ratovi i prirodne katastrofe mogu se zaustaviti jer su postom zaustavljeni prirodni zakoni. Dakle, svrha posta je dovesti red i naš duhovni život u odgovarajuću ravnotežu.

Post pomaže stvoriti više prostora za Boga u našem životu, kao i u svjetskim događajima, jer Gospodin vidi da podnosimo žrtvu i potvrdno odgovara onima koji žrtvuju. No, ima onih koje post na kruhu i vodi ne privlači. Tada možemo uzeti ono što je rekao međugorski župnik fra. Marinko Šakota: možete postiti na voću.

I da, postoje mnoge stvari kojih se možemo odreći kao oblik posta za započinjanje ove prakse. I ako nam je teško započeti, moramo početi malo po malo, po nekoliko sati, i zamoliti Boga Oca za milost posta još od prethodne noći.

Tijekom korizme Crkva traži od nas da povećamo svoju molitvu, post i milostinju. Ovaj je zahtjev rezultat činjenice da, uskraćujući sebi nešto što nam se sviđa, sjetimo se da je najveće dobro od svih – Bog. Ali ako trebate malo potpore, sjetite se što je rekao sveti Vasilije Veliki: “Post je oružje za zaštitu od demona.” I dalje: “Naši anđeli čuvari stvarno bdiju nad onima koji su čiste svoju dušu postom.”

kraljica mira

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er