BRDO UKAZANJAMEĐUGORJE

Vidioci o tajnama Međugorja: “Kraj svijeta? “Ne baš”, prije novi početak”

Kraj svijeta? “Ne baš”, kažu vidioci. “Prije novi početak”. Deset tajni, poput deset egipatskih pošasti. Prvo će biti dva upozorenja, a zatim znak za koji vidioci tvrde da će biti lijep i neuništiv i neće biti napravljen ljudskom rukom, zatim ostalih sedam, od kojih su posljednje dvije posebno teške.

Vidioci iz Međugorja: Gospine tajne kao novi početak

Sve će biti otkriveno tri dana unaprijed, “tako da prilikom otkrivenja svake tajne čak i oni najnevjerniji shvate da je vrijeme da se odluče za Boga i promijene svoj život, iskoristivši posljednju priliku za spasenje”.

Posljednja prilika za pokajanje. Tijekom ukazanja 1982. godine vidioci kažu da je Gospa bila ozbiljna u vezi s tim: “Ne čekajte vrijeme tajni jer će za mnoge tada biti prekasno”. Mirjana Dragičević Soldoće zajedno sa fra Petrom Ljubičićem kad Gospa da svoje odobrenje, otkriti redom međugorske tajne. Njega, koji je kad su ukazanja započela, bio mladi fratar župe Međugorje, Mirjana je izabrala za ovu osjetljivu i posebnu zadaću. “Ja sam izabrala oca Petra”, govorila bi Mirjana Gospi a Ona bi blagoslovila svoju “mudru” odluku.

Fra Ljubičić govori: “Mirjana će mi otkriti sadržaj svake tajne kad Gospa poželi”. Kada točno? “Nitko to ne može reći. Jednog su dana vidioci pitali Gospu koja im je odgovorila: ‘Zašto želite znati?

Kad za to dođe vrijeme, Mirjana i ja molit ćemo i postiti sedam dana. Nakon sedam dana objavit ću svijetu tajnu koja će se odmah pokazati tri dana kasnije “. Hoće li biti plača i škrgut zuba? Otac Ljubičić se smiješi: „Ne znamo ništa o sadržaju tajni. Samo vidioci to znaju, ali ne govore. Onima koji su ih pitali nešto više, uvijek su odgovarali: ‘Ako vam ih otkrijemo, kako su to onda tajne?’

Može se samo reći da je to nešto što se mora dogoditi na određenom mjestu i u određeno vrijeme. Kada i gdje će se sve dogoditi ne znamo i beskorisno je nagađati ili davati lažne prognoze. Moramo živjeti postojanje tih otajstava samo kao pomoć za što ozbiljnije shvaćanje života koji nam je Bog dao i da iskoristimo ovo vrijeme za obraćenje i spasenje naše duše “.

Doista ne znate ništa o sadržaju tajni? “Mirjana mi je rekla samo da se prva dva odnose na župu Međugorje. A koji sadrže važno upozorenje za vjernike istih. Kada se ove dvije tajne ostvare, svi će znati da su vidioci govorili istinu i morat ćemo ukazanja kvalificirati kao autentična.

Treća tajna Treća će tajna, međutim, biti vidljivi znak na brdu iza župe, gdje se prvi put pojavila Gospa, takozvano Podbrdo. Svi oni koji su vjerovali u ukazanja i na njima su usmjerili svoj život, biti će sretni. Ali za sve će ljude to biti znak obraćenja. Mirjana je više puta govorila o devetoj i desetoj tajni. Rekla je da su ozbiljne. Oni su kazna za grijehe svijeta. Kazna se može umanjiti molitvama i pokorom, ali se ne može izbjeći.

Zlo koje je prijetilo svijetu, prema sedmoj tajni, otkazano je zahvaljujući molitvi i postu, rekla je Mirjana. Iz tog razloga, Djevica i dalje poziva na molitvu i post “. Jedne večeri prije trideset godina otac Ljubičić bio je u župi, u Međugorju. Mirjana mu je prišla i rekla mu: „Izabrani ste. Sadržaj tajni priopćit ćete svijetu “. Ljubičić prepričava: „Isprva sam mislio da je to šala. Pitao sam se može li to biti istina. Činjenica da sam izabran bila je čast, ali i odgovornost.

Pitao sam Mirjanu: ‘Je li sve ovo stvarno moguće?’ Potvrdno je kimnula. Šutio sam, ali odmah me prožela duboka sigurnost. Nisam imao ni tjeskobe ni straha. Odmah sam pomislio da ako Gospa pozove moram je poslušati “. Otac Ljubičić objašnjava da je Mostarska biskupija uvijek bila kritična prema Međugorju. Vjerojatno postoji strah od dodjele priznanja dok ukazanja još uvijek traju. Mostarski biskupi u Međugorju ne mogu vidjeti ništa pozitivno. Čudno je: ovdje se događaju čuda, ljudi se obraćaju, plodovi molitve su Božji. Ali oni ih ne vide. Teško je to razumjeti i objasniti “.

vidioci

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er