VIDEOZANIMLJIVOSTI

VIDEO “Vratite nam malog Isusa”

Pjesmu “Vratite nam malog Isusa” pjeva dječji zbor Kikići i Genijalci. “Ova pjesma nastala je na kraju prošlogodišnjeg adventa. S obzirom da smo dosta pjevali na adventu, primijetili smo da definitivno fali malog Isusa. Ima svega drugog, ali njega ne. I to je bila motivacija za ovakvu pjesmu”, rekla je profesorica Maja Rogić u telefonskom razgovoru za HKM.

“Sve oko nas preuzelo je mjesto malom Isusu, pogotovo Djed Mraz. Istovremeno događa se velika glad u Siriji, dok se u našem europskom i američkom razvijenom svijetu i događa da djeca dobivaju stotine poklona, a druga djeca umiru od gladi. Drugi motiv je taj da se želi lampicama stvori neki poseban ugođaj, jedan veliki sjaj i blještavilo, a iza toga se skriva samo potrošačko – konzumersko društvo. Njemu je jedina poanta da se što više zaradi, a Božić za mene i za ljude s kojima se družim znači puno više od toga”, naglasila je.

Na pitanje u čemu je tajna ove pjesme jer je na prvu već zarazno pozitivna i melodija odmah uđe u uhu kaže: “Tajna je u Božjem daru. Mogu samo to reći, jer ja neki način samo zapišem ono što čujem. Ne uzmem tekst pa radim na njemu, nego počnem pjevati pjesmu koju kasnije zapišem. Drago mi je da je pjesma našla put do srca ljudi kojima je namijenjena”, istaknula je.

Podsjetimo, oni su veselo društvo iz Zagreba i Rijeke te djeluju već 25 godina. U okviru njihove udruge djeluju zborovi Kikići -mlađa generacija, Kikići Rikići, Genijalci – tinejđeri, Medenjaci, klavirski program te solistički program Slavuji. Ponosni su na osvojenih više od 400 nagrada na festivalima i natjecanjima širom Europe, uvijek su visoki plasirani te imaju dvije pobjede na Top listi Dječje tv, na ciklusu humanitarnih koncerata “Biram ljubav”, na projektu “Kroz nas se može promijeniti svijet” Znaju pjevati puno lijepih pjesama i izdali su 24 cd-a (nosača zvuka) i snimili brojne spotove. Vole pjevati na humanitarnim koncertima jer to uvelike koristi za širu zajednicu. Prošle godine izdali su pjesmu “Za Božić” koja je naglašavala problem beskućnika, piše portal hkm.hr.

Pjesmu “Vratite nam malog Isusa” možete pogledati ovdje:

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er