MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

VIDEO Kako moliti krunicu i dobiti potpuni oprost grijeha!

Kako moliti krunicu i dobiti potpuni oprost grijeha! “Ako je uistinu iz ove pandemije što nas je snašla nešto dobro proizašli, onda je to molitva krunice”, kazao je studentski kapelan iz Rijeke fr. Ivan Dominik Iličić.

Na videu koji vam prikazujemo fr. Ivan Dominik ilići vam donosi malu katehezu u kojoj šalje pozive na molitvu krunice i objašnjava nam još neke stvari za krunicu koje nismo znali prije.

“Hvala dragom Isusu što nam je darovao molitve krunice a i svoju Majku našu Gospu koja je naša najveća zagovornica.”

U video pogledajte kako dobiti djelomičan a kako potpuni oprost moleći krunicu.

Krunica Krvi Kristove

Sluga Božji monsinjor Francesco Albertini je sastavljao Krunicu Krvi Kristove, a đavo mu je u duši bio pobudio toliko skrupula da je već bio odlučio uništiti je

Nastanak krunice Krvi Kristove: Sluga Božji monsinjor Francesco Albertini kako bi što bolje proširio pobožnost Predragocjenoj Krvi, u Rimu je utemeljio bratovštinu Predragocjene Krvi Kristove. Dok je pisao statute bratovštine u samostanu palotinki u Rimu čula se vika i šumovi po cijelom samostanu. Prestrašenim sestrama je časna Marija Agnesa od Utjelovljene Riječi kazala: “Ne bojte se! To se đavao ljuti jer naš ispovjednik piše nešto što ga strašno ljuti i zbog čega mu je jako žao.” (“Kako moliti krunicu”)

Sluga Božji je sastavljao Krunicu Krvi Kristove, a đavo mu je u duši bio pobudio toliko skrupula da je već bio odlučio uništiti je kad mu je videći ga ista sestra na glasu svetosti uskliknula: “O, oče, kako nam lijep dar donosite!” – “Koji?” odgovori mons. Albertini. “Krunicu Krvi Kristove”, nastavi redovnica. “Nemojte je uništiti jer će se njena molitva raširiti po cijelom svijetu i čini će jako puno dobra dušama.” Tako je i bilo, a Albertini je kasnije bio imenovan za biskupa Teracine gdje je i sveto preminuo. (U raznim molitvenicima na čast Krvi Kristove nalaze se različiti prijedlozi za molitve koje treba moliti kod svakog otajstva. Ovu molitvu objavio je pater R. Bernardo, CPPS, misionar Krvi Kristove, u knjizi objavljenoj s crkvenim dopuštenjem: Il mese del preziosissimo sangue, Rim 1950. st. 19. Iz iste knjige je i svjedočanstvo o nastanku Krunice) (“Kako moliti krunicu”)

Krunica Krvi Kristove se započinje ovako:

R. Bože, u pomoć mi priteci! O. Gospodine, pohiti da mi pomogneš! Slava Ocu… (Za svako otajstvo moliti Oče naš, Zdravo Marijo i 5 x Slava Ocu…. Na kraju se ponavlja zaziv: Molimo te, Gospodine, pomozi svojoj djeci, koju si otkupio Predragocjenom Krvlju.)

1. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod obrezanja

“Kad se navršilo osam dana da bude obrezan, nadjenuše mu ime Isus”( Lk2,21)

2. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv u smrtnoj borbi u Getsemanskom vrtu

“I bijaše znoj njegov kao kaplje krvi koje su padale na zemlju. ” (Lk 22,44)

3. otajstvo: Gospodin Prolijeva Krv kod bičevanja

“Tada im pusti Barabu, a Isusa, izbičevana, preda da se razapne.” (Mt 27,26)

4. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod krunjenja trnovom krunom

“Spletaše zatim vijenac od trnja i staviše mu na glavu, a tako i trsku u desnicu. Prigibajući pred njim koljena, izrugivahu ga: ‘Zdravo, kralju židovski!’” (Mt 27,29) (“Kako moliti krunicu”)

5. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv na križnom putu

“I noseći svoj križ, iziđe on na mjesto zvano Lubanjska, hebrejski Golgota.” (Iv 19,17)

6. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv kod razapinjanja

“I kada dođoše na mjesto zvano Lubanja, ondje razapeše njega i te zločince, jednoga zdesna, drugoga slijeva. A Isus je govorio: ‘Oče, oprosti im, ne znaju što čine!’ (Lk 23,33-34) (“Kako moliti krunicu”)

7. otajstvo: Gospodin prolijeva Krv i vodu kod probijanja boka

“Kada dođoše do Isusa i vidješe da je već umro, ne prebiše mu golijeni, nego mu jedan od vojnika kopljem probode bok i odmah poteče krv i voda.” (Iv 19,33-34).

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er