CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Video :Euharistijsko čudo u Lourdu, tijekom svečane mise hostija se uzdigla…

Video 7. studenog 1999. održana je svečana misa u maloj bazilici u Lourdu. Tadašnji nadbiskup u Lyonu, pokojni kardinal Billé, bio je slavljenik, a s njim su koncelebrirali francuski nadbiskup, kardinal Jean-Marie Lustiger, brojni francuski biskupi, brojni svećenici i svi nadređeni samostani trapista širom svijeta. . Ceremonija je izravno emitirana na francuskoj televiziji.

Na oltaru su bile posvećene dvije hostije, mnogo veće od onih koje su koristili talijanski svećenici, kako je to uobičajeno u Francuskoj. Na početku mise, dvije hostije pojavljuju se složene jedna iznad druge, na pateni, vrsti poslužavnika, i savršeno su podudarne. Video prikazuje razne kutove kamere koji ih prikazuju u ovom položaju i nema sumnje da su dvije hostije složene jedna iznad druge i naslonjene na patenu.

U trenutku “epikleze”, odnosno kad svećenik pruža ruke i zaziva Duha Svetoga, čudo je očito. Vidi se kako se gornja hostija odvaja od donje i levitira. Pokret je impresivan:Hostija se podiže kao da se ispod nje oslobađa sila koja oscilira tri ili četiri puta u zraku prije nego što zauzme fiksni položaj, vodoravno, ovješena oko centimetar i ostaje u tom položaju do kraja Kanona. Video prikazuje razne trenutke ceremonije tijekom kojih se koncelebranti kreću i tako je između levitirajuće hostije i hostije naslonjene na patenu moguće vidjeti boje ruha slavljenika.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er