HRVATSKAVIJESTI

VIDEO: DINAMO SLAVIO NA POLJUDU ZAHVALJUJUĆI SJAJNIM GOLOVIMA, HAJDUK SE PREKASNO PROBUDIO

Modri su imali 2:0 i pregršt šansi, ali u samom finišu bilo je izuzetno napeto…

HAJDUK – DINAMO 1:2 (Jurić 88/ Kastrati 42, Oršić 50)

HAJDUK: Posavec – Todorović (od 56. Jakoliš), Dimitrov, Vušković, Čolina – Jurić, Nejašmić od (55. Dolček) – Jradi, Caktaš (od 86. Atanasov), Gyurcso (od 86. Kreković) – Diamantakos

DINAMO: Livaković – Stojanović, Gvardiol, Dilaver (od 82. Theophile-Catherine), Leovac – Jakić (od 70. Gojak), Ademi – Kastrati, Majer (od 67. Ivanušec), Oršić (od 82. Tolić) – Petković (od 67. Gavranović). 

Dinama dobio na klasu

Dinamo je odigrao dobru utakmicu, dovoljno čvrstu i defenzivno sigurnu, a ima veće znalce. Modri su viša klasa i pobjeda je mogla biti i veća, iako je Hajduk do kraja bio u igri za bod. Hajduk je krenuo vrlo angažirano, no kad su gosti dodali gas zabili su dva gola, mogli još koji. Utakmica je bila zanimljiva, ne i spektakularna. Derbi je bio dobar, Dinamo ima ohrabrenje pred Budimpeštu, posebnice što se tiče forme Oršića i Majera, ali i Petkovića koji je sve spremniji. Jakić se predstavio kao pogođeno pojačanje. Bebek je kod 2:0 mogao pokazati na bijelu točku za Dinamo zbog igre rukom, no VAR mu je sugerirao da nema kaznenog udaraca. Hajduk se vratio golom Vuškovića, ali nije imao snage za preokret. Nije to bila utakmica najvišeg ranga, jako su nedostajali i gledatelji, ali za hrvatske standarde gledali su solidan derbi. Dinamo sad ima pet bodova više od Hajduka i zadržao je prvo mjesto, dok će Bijeli morati puno napredovati žele li bolju sezonu od prethodne. 

U najvećem derbiju hrvatskog nogometa Dinamo je na Poljudu pobijedio Hajduk sa 2-1 upisavši i četvrtu pobjedu ove sezone.

Golove za “Modre” zabili su Lirim Kastrati (41) i Mislav Oršić (50), dok je strijelac za domaći sastav bio Stanko Jurić (88).

Bila je to druga uzastopna pobjeda “Modrih” na Poljudu nakon 2-0 iz ožujka, a zanimljivo bio je ovo treći derbi u nizu sa gostujućom pobjedom.

Hajduk je prvi zaprijetio. U 10. minuti Diamantakos je uputio prvi ozbiljniji udarac na utakmici. Međutim, Livaković je obranio. U 23. minuti zaprijetio je i Nejašmić nakon što je Gyurco ubacio iz slobodnog udarca, no njegov udarac je završio pored gola. Samo minutu kasnije opasno je zaprijetio i Caktaš, ali niti on nije bio precizan. Pored gola je pucao i Gyurcso iz slobodnog udarca u 28. minuti.

Bolju igru Hajduk nije okrunio vodstvom i u 41. minuti stigla je kazna. Majer je povukao i sjajno proigrao Oršića koji s lijeve strane daje odličnu loptu na drugu stativu gdje je Kastrati zabio za vodstvo “Modrih”.

Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 50. minuti fantastičnim golom Mislava Oršića koji je iskosa sa 25 metara pogodio suprotne rašlje.

Samo četiri minute kasnije sve je moglo biti gotovo. Lovro Majer se odlično riješio svog čuvara i potpuno sam pucao sa sedam metara, ali je Posavec obranio.

Hajduk se mogao vratiti u ‘život’ u 75. minuti, no Vuškovićev udarac glavom s pet metara Livaković je odlično obranio. Tračak nade domaćinu donio je Stanko Jurić smanjivši na 2-1 u 88. minuti nakon ubačaja iz kornera. U preostalih šest minuta nadoknade Hajduk je lovio remi, ali nije uspio.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er