CRKVAEUROPAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

(VIDEO) Čudo u Italiji. Krv svetog Januarija prešla je u tekuće stanje

Krv kršćanskog mučenika svetog Januarija ponovo je prešla u tekuće stanje. Dogodilo se to jutros, točnije prije svete mise, a napuljski nadbiskup iskoristio kako bi blagoslovio sve vjernike tom čudesnom relikvijom.

Dragi vjernici, imam veliku objavu: čak i u ovo teško vrijeme, Gospodin je po zagovoru svetog Januarija likvificirao krv – rekao je kardinal Crescenzio Sepe.

Januarija

Kako prenosi Catholic News Agency, napuljski nadbiskup kardinal Sepe služio je Misu putem prijenosa uživo iz katedrale Marijina Uznesenja kako bi zahvalio za čudo koje se već stoljećima pojavljuje, a potom je blagoslovio sve prisutne za vrijeme svete mise.

Inače, sveti Januarije bio je napuljski biskup u trećem je stoljeću, a njegove kosti i krv čuvaju su u katedrali kao relikvije. Premda Crkva službeno nije priznala čudo, ono je poznato mnogim vjernicima diljem svijeta. Čudo u kojem zgrušana Januarijeva krv prelazi u tekuće stanje događa se najmanje tri puta godišnje: 19. rujna na svečev blagdan, 19. prosinca kad je godišnjica erupcije vulkana Vezuv i uoči prve nedjelje u svibnju.

Svečeva tvrdo zgrušana krv, koja se čuva u relikvijaru, najedanput provrije i poprimi tekuće stanje. O toj se pojavi mnogo pisalo i raspravljalo.

U svakom slučaju ona je veoma zanimljiva. Izreći konačan sud o njoj ne spada na nas. Jedno je u svemu tome ipak sigurno, a to je da Bog može čudesnim znacima proslaviti svoje svece. Ti nam znaci onda mogu pomoći da porastemo u vjeri u Božju svemogućnost i dobrotu.

Štuje se kao zaštitnik od kužnih i sličnih epidemija, a u južnoj Italiji, oko Napulja, smatraju ga općim zaštitnikom svih bolesti.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er