CRKVAMOLITVEVIDEO

Veliki petak – vlč. Zlatko Sudac

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti. Danas nema euharistijskog (misnog) slavlja. Oltar je bez križa, svijećnjaka, cvijeća i oltarnika, kako bi se simbolizirala Isusova muka i smrt, a vjernici se u crkvi okupljaju razmišljajući o Isusovoj muci. Obavezni su post i nemrs. (“Veliki petak”)

Zlatko Sudac (Rijeka, 24. siječnja 1971.), hrvatski katolički svećenik, karizmatik, poznat po stigmama. Postao je poznat nakon stigmi na čelu i na još nekim mjestima. Održavao je seminare duhovne obnove u pastoralnom centru “Betanija”, u mjestu Ćunski na Lošinju, i ponekad u inozemstvu. Zaređen je1998. godine. Zareditelj mu je bio tadašnj krčki biskup, a sadašnji zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. (“Veliki petak“)

Krčki biskup mons. Valter Župan započeo je u jesen 2009. godine likvidaciju Doma za duhovne susrete “Betanija”, a biskupi su se dogovorili da nitko neće dopustiti Sudčeve seminare. U razdoblju od 2000. do rujna 2009. godine u tom centru je održano 240 seminara duhovne obnove s oko 31.000 polaznika. Uz svoj svećenički poziv bavi se i slikanjem religijskih motiva, kiparstvom, glazbom i pisanjem knjiga. Dosad je objavio četiri naslova. (“Veliki petak“)

Donosimo meditaciju velečsnog Zlatka Sudca

Druga meditacija veličasnog Zlatka Sudca na Veliki petak.

Istinski vam govorim kako će u ovim teškim vremenima, u kojima se gubi čovjek, Hrvatska biti spašena

petak

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er