BIJAKOVIĆICRKVAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

VELIKA VIJEST ZA MEĐUGORJE. Nadbiskup Aldo Cavalli obećao napraviti kapelicu trajnog klanjanja

Velika vijest za MEĐUGORJE. Nakon nekoliko pokušaja i protivljenja da se u BiH pokrene trajno klanjanje u nekoj od župa, sa radošću možemo potvrditi da se uskoro u Međugorju pokreće trajno euharistijsko klanjanje.

MEĐUGORJE

U nedjelju poslije svete mise u žutoj dvorani (Dvorana Ivana Pavla II.) iza crkve održan je sastanak klanjatelja i onih koji će realizirati trajno klanjanje u župi Međugorje. Na samom početku sastanka prvi se obratio okupljenima, kojih je bilo između 200 i 250, međugorski župnik fra Marinko Šakota koji je napravio uvod u sastanak. Na sastanku među prisutnim klanjateljima i inicijatorima klanjanja sudjelovao je i apostolski vizitator za župu Međugorje mons. Aldo Cavalli.

Međugorje
Fra Marinko Šakota

Fra Marinko je naznačio da je sama ideja TEK-a došla od pokojnog fra Slavka Barbarića ali da se na žalost nije ta ideja do danas nije uspjela realizirati. Kao što je kazao fra Marinko dugo se čekao taj “klik” da bi se krenulo u realizaciju. Također naglasio je da je jedan od glavnih inicijatora da se realizira TEK Dario Vasilj (Djelatnik Radija Marije).

MEĐUGORJE
Dario Vasilj

Nakon što mu je fra Marinko dao riječ Dario Vasilj je naglasio da je oduvjek njegova želja bila da se realizira TEK u Medjugorju, ali da je inicijativa krenula nakon što jednog dana razgovarao sa svojim dobrim prijateljem, svećenikom koji ga je i potaknuo da se krene u istu inicijativu.

MEĐUGORJE

Nakon Darija Vasilja riječ je preuzela gospođa Nada Burum, koja je organizatorica više klanjanje po Hrvatskoj. Nada je u svom izlaganju dala informacije o tome kako je organizirano klanjanje u mjestima gdje je klanjanje aktivno. Izložila je i razloge zbog kojih je bitno realizirati TEK u što više mjesta. Također je iznijela nekoliko svjedočanstava kako su klanjatelji dobili mnoštvo milosti po TEK-u.

MEĐUGORJE
Nada Bulum

Poslije Nade riječ je preuzeo mons Aldo Cavalli koji se zahvalio svim prisutnima na dolasku naglasivsi da je sretan zbog incijative o TEK-u. Nakon kratke analize gdje bi se moglo realizirati TEK-e kratko je analizirao moguća mjesta izgradnje kapelice, inače incijatori su planirali da se iskoristi mala kapelica koja je unutar prostora gdje se nalazila stara crkva (Kružni tok).

MEĐUGORJE
Mons. Aldo Cavalli

Mons Aldo Cavalli kazao je da bi ipak bilo šteta izmjenjivati izgleda več prepoznatljivih i značajnih lokacija u Međugorju ali da će arhitekti uskoro pregledati mjesta te podnijeti izvješće mon. Cavalliju da bi se odlučila finalna lokacija za gradnju kapelice klanjanja. Mons. Aldo Cavalli na kraju je naglasio da ovo sve nije samo obećanje i odgađanje nego početak realizacije TEK-a.

MEĐUGORJE

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er