CRKVAMEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Svako Gospino ukazanje prethodilo je velikoj promjeni ili kao upozorenje čovječanstvu

Svako Gospino ukazanje prethodilo je velikoj promjeni ili kao upozorenje čovječanstvu Mnogo je Marijinih ukazanja zabilježeno u povijesti. Prije 19. stoljeća uglavnom je riječ o ukazanjima Krista i svetaca iz staroga vremena,a posljednih 160 godina prevladavaju ukazanja Majke Božje.

Statistički podaci kažu:od uznesenja na nebo,Velike Gospe,do 1400. godine ukazala se 35 puta,od 1400.-1600. još 56 puta,od 1600.-1800. još 31 put, a od 1800. do danas 70 puta. Samo u 90 godina prošlog stoljeća,od 1905.-1995. prijavljeno je 295 ukazanja,no Crkva je autentičnim priznala njih samo 11.

Guadalupe 1531.
Ukazanje meksičkom Indijancu smatra se istinskim početkom pokrštavanja Latinske Amerike: u nepunih deset godina milijuni Asteka prihvatili su kršćanstvo!

Lavang 1798.
Ukazavši se s djetetom u naručju, Gospa je priskočila u pomoć vijetnamskim kršćanima koji su se, bježeći od progona kralja Canh-Thinha, sklanjali u šumu Lavang.

Pariz 1830.
Djevica Marija ukazala se redovnici Katarini Labouré u samostanskoj kapelici u Rue du Bac. Dala joj je medaljicu i obećala da će svi oni koji je budu nosili s vjerom biti pod njezinom posebnom zaštitom.

La Salette 1846.
Ponovno se ukazuje u Francuskoj i preko 15-godišnje Melanie Calvet i 11-godišnjega Maximina Girauda u jednoj velikoj poruci poziva na obraćenje.

Lourdes 1858.
Predstavlja se kao “Bezgrešno Začeće”. Ukazanje se događa deset godina nakon Komunističkog manifesta Karla Marxa – odgovor Neba na otpad i revolucije.

Fatima 1917.
Iznova poručujući da Bog postoji, navješćuje kraj Prvoga svjetskog rata, ali upozorava na mogućnost još gorega rata ako se ljudi ne obrate i ako se ne zaustavi širenje zabluda iz boljševičke Rusije. Vidjelici Luciji povjerena jedna tajna razdijeljena u tri dijela.

Banneux 1933.
Nastojeći ublažiti nevolju, ukazuje se u Belgiji, na granici Trećega Reicha, kada Hitlerov nacionalsocijalizam prijeti čovječanstvu.

Heede 1937.
Uoči Drugoga svjetskog rata dolazi u nacističku Njemačku i očituje se kao Kraljica Neba i Zemlje, što se smatra odgovorom Neba paklenskome Trećem Reich.

Kibeho 1981.
U Ruandi se ukazuje od 1981. do 1988. godine. Pretkazan je strahovit genocid koji se dogodio 1994., kad je u građanskom ratu poginulo gotovo milijun ljudi.

Međugorje 1981.

U Međugorju se Majka Božja ukazuje šestero djece kao Kraljica Mira. Njezina ukazanja su prethodila raspadu Jugoslavije i Domovinskom ratu. Gospa je vidiocima povjerila deset tajni, a u svojim porukama poziva svijet na obraćenje i mir. Ukazanja traju do danas. Već skoro punih 40 godina milosti i prilika za obraćenje Bogu za naše spasenje.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button