VJERA I DUHOVNOST

Vatikanski egzorcist Gabriele Amorth: Velika kazna za čovječanstvo već je počela ali Međugorje je utvrda protiv Sotone

Otac Amorth, poznati egzorcist, ali rijetki su svjesni da je bio i jedan od najotvorenijih pristaša događaja u Međugorju. Otac Amorth govoreći o ukazanjima rekao je: ” Međugorje je tvrđava protiv Sotone. Sotona mrzi Međugorje jer je to mjesto obraćenja, molitve, preobrazbe života. ” “Međugorje sam uvijek shvaćao kao nastavak Fatime.

Prema Gospinim riječima u Fatimi, da smo molili i postili, ne bi bilo Drugog svjetskog rata. Nismo je poslušali i stoga je bio rat. I ovdje u Međugorju Gospa često poziva na molitvu za mir. U svojim ukazanjima Gospa se uvijek predstavlja pod drugim imenom kako bi pokazala cilj svojih ukazanja. U Lurdu se predstavila kao Bezgrešno začeće, u Fatimi kao Kraljica svete krunice. Ovdje u Međugorju Gospa se predstavila kao Kraljica mira. Svi se sjećamo riječi “Mir, mir, mir” (mir, mir, mir) koje su bile napisane na nebu na samom početku ukazanja. Jasno vidimo da čovječanstvo riskira rat, a Gospa inzistira na molitvi i na kršćanskom životu radi postizanja mira.

Međugorje je doista mjesto gdje se uči moliti, ali i žrtvovati se, gdje se ljudi obraćaju i mijenjaju svoje živote. Utjecaj Međugorja je u cijelom svijetu. Dovoljno je razmisliti o tome koliko je molitvenih skupina nastalo zahvaljujući nadahnuću Međugorja. ”

Pitanje: Oče Amorth, želio bih vam postaviti pitanje za koje mislim da je od velikog interesa za sve naše čitatelje. Svjedoci smo velikih nesreća koje se u posljednje vrijeme događaju velikom brzinom. Potresi u Turskoj i Grčkoj; tajfuni i poplave u Meksiku i Indiji, s desecima milijuna beskućnika; masakri u središnjoj Africi; tvornica smrti u tabletama; bijeg atomskog zračenja; katastrofe diljem svijeta …; sve su to činjenice koje vas tjeraju na razmišljanje. Neće li značiti vrlo tužna predviđanja kraja, mnogo puta najavljivana?

Otac Gabriele Amorth : Nije lako odgovoriti; mnogo je lakše promatrati okom vjere. Svjedoci smo mnogih činjenica koje nije lako povezati, ali na koje nas navodi razmišljanje.

Prva je činjenica velika korupcija u kojoj živi današnje društvo: stavio sam na prvo mjesto golemi masakr pobačaja, superiorniji od bilo kojeg rata ili prirodne katastrofe. Gledam seksualni nemoral koji je uništio obitelji i izbrisao najsvetije vrijednosti. Promatram strahovit pad vjere koji je uvelike smanjio broj svećenika, često i u smislu kvalitete i apostolskog utjecaja.

I vidim upotrebu okultizma: mađioničari, gatare, sotonske sekte, spiritualizam … S druge strane, oprezniji sam u razmatranju toliko hvaljenih „kazni“ s početka stoljeća. Treća tajna Fatime nije objavljena, a sve trenutne verzije su lažne. Proročanstvo ostaje na snazi ​​”Konačno će moje Bezgrješno Srce pobijediti, Rusija će se obratiti i svijetu će biti dato vrijeme mira”. Stoga je to proročanstvo nade.

Mnoga druga privatna proročanstva, koja rezultiraju “posrednim Kristovim dolaskom”, ostavljaju me ravnodušnim. Gledajući činjenice koje je iznio pisac, rekao bih da nije Bog taj koji kažnjava čovječanstvo, već je to čovječanstvo koje bjesni na sebe. Naravno, očekuju li se bolne činjenice do kraja našeg tisućljeća, doživljavamo ih u cijelosti: bijeg atomskog zračenja, smrtonosne tablete, genetske manipulacije pokazuju koliko čovjek može uništiti čovjeka ako izgubi referencu na Bog u svojim aktivnostima.

Ali ne možemo zaboraviti znakove nade, geste velikodušnosti i isto povjerenje s kojim se suočavamo sa Svetom godinom. A ako želimo podcrtati jasan, siguran, nepobitan znak oporavka, sjetimo se „herojskog marša“ (kako ga je don Dolindo Ruotolo prorekao) papinih putovanja koja, iako stara i bolesna, nisu izgubila ništa od svoje karizme potaknuti narode koje nastavlja posjećivati, otvarajući perspektive za vjeru koja se činila nezamislivom. Oni su zornice koje najavljuju sunčan dan.

www.medjugorje-news.com prijevod Maja

Izvor
mp
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er