MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Molitva svetom Juraju u životnim opasnostima

Uslišna molitva svetom Juraju Sv. Juraj zaziva se u bolestima, u pogibeljima na moru, u ratu, pred sudom i u svim životnim opasnostima.

Sveti Jure je kroz godine i tradiciju postao zaštitnik za mnoga životna područja, a posebno mu se pripisivala zaštita od zaraznih bolesti, opasnosti na moru, ratu, pred sudom i uopće u svim životnim opasnostima. Također, zaštitnik je zemlje, usjeva, zelenila, stoke, zaštitnik je pastira, ratara, križara, vojnika i svih obrta vezanih uz ratovanje.

Molitva:

Vjerni slugo Božji i nepobjedivi mučeniče, sveti Jure! Ti si otvoreno i s revnošću odgovorio na Božji dar vjere. Zahvaćen gorljivom ljubavlju prema Isusu Kristu, hrabro si se borio protiv oholosti, laži i prijevare. Ni bol ni mučenje, ni mač ni smrt nisu te mogli rastaviti od nasljedovanja Isusa Krista i njegova evanđelja.

Usrdno te molim da mi, poradi Kristove ljubavi, svojim zagovorom pomogneš da se i ja odlučno opirem svemu lošem; da probleme i patnje koje me pritišću strpljivo nosim kao svoj križ; da me ovozemaljske brige, sebičnost i nevolje ne rastave od Isusove ljubavi prema Bogu i bližnjima.

Hrabri pobjedniče u vjeri, pomaži mi u svladavanju svakoga zla, odagnaj strah u zalaganju za ugrožene, kako bih jednom i ja zadobio Božju blizinu obećanu onima koji ustraju do kraja.
Po Kristu Gospodinu našem!

Vezani članci

Dolazimo, Bože, u tvoj sveti dom,
Hvalu ćemo dati tebi Bogu svom,
Slaveć’ svetog Juru, zaštitnika svog,
Moleći se svecu zaštitniku svom.
O sveti Juro, zaštitniče naš,
Molitvu čuj nam, usliši nas.

Pod zaštitu tvoju stavljamo se mi,
Nadajuć’ se smjerno tvojoj pomoći,
Pogledaj nas sveče sa nebesa ti,
Zaštitu nam pruži svojom ljubavi.
O sveti Juro, zaštitniče naš,
Molitvu čuj nam, usliši nas.

Gospodine, sveti mučenik Jure hrabro je nasljedovao Tvoju muku. Danas veličamo Tvoju božansku snagu koja se u njegovu mučeništvu očitovala, i molimo da nam pritekne u pomoć u našoj slabosti. Po Gospodinu našemu Isusu Kristu Sinu Tvome, koji s Tobom živi i kraljuje, u jedinstvu Duha Svetoga – Bog, po sve vjeke vjekova. Amen.

Sveti Juraju moli za nas!

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er