CRKVAOSTALOVIJESTIZANIMLJIVOSTI

Upitno zašto je Vatikan uložio 1,1 milijun dolara u sporni film o Eltonu Johnu i njegovom homoseksualnom braku?

Ikona pop glazbe Elton John je prozvao Vatikan „licemjernim“ zbog ulaganja u film homoseksualne biografije Rocketman, dok isključuje mogućnost blagoslova homoseksualnih parova.

Kako Vatikan može odbiti blagosloviti homoseksualni brak smatrajući  ga „grijehom“, a istodobno zarađivati milijune od ulaganja u film Rocketman, koji slavi pronalazak moje sreće u braku s Davidom??“, #licemjerje, tvitao je E. John u ponedjeljak.

Reakcija pop zvijezde je uslijedila nakon objave vatikanske Kongregacije za nauk vjere u ponedjeljak, prema kojoj službenici Crkve ne mogu davati blagoslov homoseksualnim parovima.

Blagoslovi zahtijevaju „ispravnu namjeru onih koji sudjeluju“ i „da se blagoslovljenom objektivno i naravno daje primanje i izražavanje milosti, prema Božjem nacrtu“, objavljeno je u dokumentu Kongregacije za nauk vjere ( Vatikan ), uz odobrenje pape Franje.

Iz toga razloga nije dozvoljeno davati blagoslov vezama (odnosu) ili partnerstvima, čak i stabilnima, koji uključuju seksualne aktivnosti izvan braka, „jer sama unija nije uređena prema Stvoriteljevom planu“, kako se navodi u dokumentu.

U nastavku se primjećuje da homoseksualne zajednice nisu „ni na koji način slične ili čak ni približno istovrsne Božjem planu za brak i obitelj“ takav stav ima Vatikan.

U dokumentu se primjećuje da „sam Bog nikada nije prestao blagoslivljati svako svoje hodočasničko dijete na ovome svijetu“. „Ali On ne blagoslivlja i ne može blagosloviti grijeh“.

Iz gore spomenutih razloga, „Crkva nema, i ne može imati moć blagoslivljanja unije osoba istog spola kao što je navedeno prije“, zaključuje se u dokumentu.

U svome tweetu od ponedjeljka Elton John je uključio paralelne vijesti: jedna je od Kongregacije za nauk vjere u vezi zabrane blagoslova (istospolnih brakova) i druga kojom proglašava „kako je Vatikan potrošio milijune na biografu Eltona Johna“.

Kao što su Breitbart News izvijestile u prosincu 2019., Vatikan je u sporni film Eltona Johna uložio 1,1 milijun dolara kao jedno od niza kontroverznih ulaganja, uključujući partnerstvo u tvrtki za naočale, financiranje tvrtke koja izrađuje dijelove za nuklearne elektrane i stotine milijuna u londonskom razvoju nekretnina.

Film Rocketman prikazuje vezu između Eltona Johna, kojeg glumi glumac Taron Egertoni njegovog bivšeg menadžera Johna Reida, kojeg glumi Richarda Maddena. Riječ je o filmu kojega novine The Times smatraju prikazom „najeksplicitnije gay ljubavne scene od Brokeback Mountain iz 2005“.

Izvor

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er