VJERA I DUHOVNOST

Ukazanja Gospe priznata od Crkve: Svijet je na rubu katastrofe, nije ostalo puno vremena da se pripremite za Posljednji Sud…

Ukazanja Blažene Djevice Marije trima djevojkama koja su započela u studenom 1981. u katoličkoj školi u Kibehu, nakon mišljenja teološke i liječničke komisije Sveta je Stolica 2001. potvrdila kao autentična.

Iako je Crkva priznala ukazanja, nije riječ o vjerskoj istini koju prati nepogrješivost u naučavanju, nego ove poruke trebaju služiti kao nadogradnja vjeri .

Svetište u Kibehu Crkva je nazvala svetištem Žalosne Gospe.

Trinaest godina prije krvavog genocida koji je poharao Ruandu i prouzročio smrt više od milijun ljudi, Djevica Marija i Isus ukazali su se osmeroma djece u zabačenome selu Kibehu. Glasnici iz Kibeha bili su predmet ismijavanja i sumnjičenja, a isto se dogodilo i vidiocima na ostalim mjestima ukazanja kao što su Fatima i Lurd ali i Međurgorje.

No, čuda u tome malenom selu događala su se jedno za drugim pa su desetci tisuća Ruanđana odlazili u Kibeho kako bi svjedočili ukazanjima. Godinama su nebrojeni promatrači gledali Djevicu Mariju i Isusa kako govore preko osam vidioca o Božjoj ljubavi, prenoseći poruke za koje su tvrdili da nisu namijenjene samo Ruanđanima nego i cijelome svijetu.

Vezani članci

Marija je poslala poruku vladi i crkvenom vodstvu u kojoj ih savjetuje kako zaustaviti nacionalnu mržnju koja je bujala u njihovoj zemlji. Upozorila ih je da će se Ruanda pretvoriti u „rijeku krvi“, zemlju neizreciva krvoprolića, ako ljubav ubrzo ne obuzda mržnju.

Neki su poglavari slušali, ali ih je vrlo malo povjerovalo. Proročanska i apokaliptična upozorenja tragično su se obistinila tijekom sto strašnih dana okrutnog krvoprolića i masovnog ubijanja kada je stradalo više od milijun ljudi. Poslije genocida i dvadeset godina temeljitih istraživanja, Kibeho je postao prvo i jedino mjesto marijanskog štovanja u Africi koje je priznao Vatikan.

Posljednje Poruke Majke Božje u Kibehu – Isus dolazi

Majka Božja je poručila je svim ljudima neka budu vjerni svome pozivu i neka se mole, ljube Crkvu i čine pokoru. Patnike je podsjetila kako je Isus patio i kako je od svega najvažniji spas duše.

Mladima je poručila neka lošim navikama i grešnim lagodnim načinom života ne ugrožavaju svoju budućnost.

Obiteljima je poručila neka ne zaborave skromnost i pobožnost Svete obitelji iz Nazareta.

Bogu posvećenima je rekla neka ostanu vjerni danim zavjetima.

Intelektualcima je dala do znanja neka razumom koji im je dan pomognu neukima na putu do spoznaje Boga.

Moćnicima svijeta je rekla kako su pozvani služiti. Jer, kada pljačkaju druge, uništavaju službu za koju su odabrani. Također je moćnike Gospa pozvala da ostalima dijele blagostanje, da ne ubijaju i ne progone siromašne.

Porukom koju je primila Marie-Clare, jedna od djevojčica Gospa upozorava da je svijet na rubu katastrofe:

‘Zabrinuta sam ne samo zbog Ruande već i zbog cijele Afrike. Zabrinuta sam, i vraćam se opet na to, za cijeli svijet. Svijet je na rubu katastrofe. Došla sam za vaše dobro pripremiti put svome Sinu, a vi to ne želite razumjeti.

Vrijeme koje vam je preostalo je kratko, a vi ste tako rastreseni. Jako ste opijeni dobrima ovoga svijeta koja su prolazna. Vidjela sam mnogo svoje djece koja su izgubljena i došla sam im pokazati pravi put.’

Djevojčica Alphonsine primila je poruku majke koja traga za našom ljubavlju:

‘Ja volim djecu koja se igraju sa mnom zbog toga što je to lijepo izražavanje povjerenja i ljubavi. Osjećajte se poput djece kada ste sa mnom, jer i Ja vas volim maziti. Nitko se ne treba bojati svoje Majke. Ja sam vaša Majka.

Ne trebate se mene bojati, već me trebate ljubiti. Ja vas ljubim. Ja vas ljubim. Ja vas neizmjerno ljubim. Nikada ne zaboravite ljubav zbog koje dolazim među vas. Ove poruke će činiti dobro, ne samo sada, već i u budućnosti.’

Poruka koju je primila djevojčica Anathalia poruka je koja sadržava upute za posljednja vremena:

‘Probudite se, ustanite. Operite se i podignite pogled pažljivo. Morate se u potpunosti predati molitvi. Morate razviti u sebi vrline milosrđa, korisnosti i poniznosti.’

I djevojčici Stephanie Gospa je rekla: ‘Pokajte se, molite i promijenite svoj život.’

Djevojčica Vestine upozorena je na cestu Sotone:

‘U Nebo se dolazi uskim i strmim putem. Nije lako njime koračati. Cesta koja vodi k sotoni je široka. Vi će te tom cestom ići brzo, trčat će te, jer na toj cesti nema zapreka,’ rekla joj je Gospa dok je preko dječaka Emmanuela svijet pripremila i upozorila da se bliži posljednji sud:

‘Nije ostalo puno vremena da se pripremite za Posljednji Sud. Morate promijeniti svoje živote, prepoznati grijeh. Molite i pripremite se za vlastitu smrt i za kraj ovoga svijeta. Morate se pripremiti još dok imate vremena. Oni koji to učine dobro ići će u Nebo. A oni koji učine zlo osudit će sami sebe bez nade u moguće pomilovanje i izbavljenje. Ne gubite vrijeme da ne činite dobro i da ne molite. Ostalo je još malo vremena i Isus dolazi.’

Doista, ukazanja u Kibehu su samo jedna u mnoštvu majčinih intervencija na Zemlji. No, koliko nas sluša njegov, a onda i njezin poziv na obraćenje srca kako bi bili spremni na ono što dolazi, a koliko nas je mlakih i nesvjesnih duhovnih stvarnosti oko sebe? Isuse, smiluj nam se!

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er