MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Učinkovita molitva protiv požudnih misli, svetog Tome Akvinskog

Učinkovita molitva protiv požudnih misli, svetog Tome Akvinskog! Iznimno je teško ostati čist i čedan u današnjem svijetu. Internet je posebno otvorio cijelu Pandorinu kutiju iskušenja koja su nam vrlo lako dostupna.

To je mnoge ostavilo s bujicom požudnih misli koje nam neprestano vuku dušu, mameći nas da počinimo daljnje grijehe protiv naše od Boga dane spolnosti. Samo Božjom snagom i životom u bračnoj ljubavi otvorenoj životu, sa sakramentima Crkve možemo pobijediti te misli i odagnati ih iz naših umova.

Potrebna nam je sva pomoć koju možemo dobiti kako bismo se udaljili od ropstva grijeha i prigrlili slobodu koja se nalazi u životu čistoće.

Jedna molitva koja se pokazala učinkovitom u ovoj duhovnoj borbi je “Molitva svetog Tome Akvinskog za čistoću”. Toma Akvinski je imao vlastite borbe s čistoćom tijekom svog života i obratio se Bogu za snagu i olakšanje. Bog mu je dao i dopustio da ostane jak usprkos iskušenjima.

“Molitva svetog Tome Akvinskog za čistoću”

Dragi Isuse, znam da svaki savršen dar, a posebno čestitosti, ovisi o snazi Tvoje providnosti. Bez Tebe puko stvorenje ne može učiniti ništa. Stoga Te molim da braniš svojom milošću čednost i čistoću moga tijela i duše. I ako sam ikada nešto slutio ili zamislio a što bi moglo uprljati moju čednost i čistoću, izbriši to, Svevišnji Gospodaru mojih moći, da mogu napredovati čistim srcem u Tvojoj ljubavi i službi, prinoseći se na prečisti oltar Tvoga božanstva sve dane života moga. Amen.

Aleteia.org

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er