SVIJET

Ubijen jedan od dvojice otetih svećenika

Izvori iz biskupije Kafanchan potvrdili su za Vatican News da su otmičari ubili oca Johna Marka Cheitnuma, dok je otac Donatus Cleopas uspio pobjeći. Dvojica su svećenika, naime, bila oteta 15. srpnja, nakon što su stigli u župni dvor crkve Krista Kralja, na području lokalne samouprave Lere, u državi Kaduna

Otac John Mark Cheitnum, svećenik otet prošloga petka u državi Kaduna u Nigeriji, ubijen je – potvrdili su za Vatican News izvori biskupije Kafanchan. Otac John Mark bio je otet zajedno s ocem Donatusom Cleopasom koji je uspio pobjeći. Svećenik je ubijen istoga dana kada je otet, 15. srpnja, ali je njegovo tijelo pronađeno jučer, 19. srpnja. Ta dvojica katoličkih svećenika oteta su u župnom dvoru župe Krista Kralja u Yadin Garuu. Vijest o otmici je, u posebnom priopćenju, objavila biskupija Kafanchan, koja je istodobno tražila da se moli za brzo i sigurno oslobađanje dvojice svećenika, te pozvala cijelo stanovništvo da se suzdrži od samovoljnoga istjerivanja pravde.

U novom priopćenju, kancelar biskupije Kafanchan, otac Emmanuel Uchechukwu Okolo, objavio je vijest o smrti oca Cheitnuma, izražavajući duboku žalost cijele biskupije, te najavio da će se sprovod održati u četvrtak u 10 sati, u katedrali svetoga Petra u Kafanchanu. Otac Cheitnum je obnašao razne dužnosti. Bio je, među ostalim, predsjednik Nigerijske kršćanske udruge (CAN), voditelj Ureda za komunikaciju u biskupiji, te župnik Svetoga Jakova u mjestu Fori. Biskupija Kafanchan, koja je proglasila dva dana žalosti, poziva vjernike na molitvu za ubijenoga svećenika i za njegovu obitelj, da im Bog podari utjehu, te ponovno potiče da se suzdrže od samovoljnoga istjerivanja pravde.

Otac John Mark Cheitnum

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er