CRKVAVJERA I DUHOVNOST

U strahu od devete trudnoće otišla na pobačaj. Predomislila se zbog jednog doktorova pitanja

U strahu od devete trudnoće otišla na pobačaj. Predomislila se zbog jednog doktorova pitanja Neka socijalna radnica upitala je sv. Josemariu Escrivu – što reći siromašnim ženama koje joj dolaze na razgovor, a uznemirene su jer su trudne.

Josemarija je odgovorio: “Recite im da bi trebale biti ponosne na povjerenje koje Bog ima u njih, dajući im to dijete koje je ujedno i Božje dijete, pa čak dok je još u majčinoj utrobi. Dakle, ne trebaju biti uplašene. Trebale bi zahvaljivati Bogu što na taj način sudjeluju u čudu, jer je majčinstvo sudjelovanje u Božjoj stvaralačkoj moći.”

Ispričao je potom istinitu priču o kineskom liječniku kojeg je poznavao. Ovaj čovjek radio je u vrlo siromašnom području. Došla mu je jednom jedna nekršćanska žena koja je bila uznemirena zbog trudnoće sa devetim djetetom. Rekla mu je da želi pobačaj jer nije bilo dovoljno hrane za prehranu ovog djeteta. Rekao joj je da to ne može učiniti. A onda mu je palo na pamet da je pita za njeno najstarije dijete. Ona mu je onda pričala o svom najstarijem djetetu. Budući da to najstarije dijete najviše pojede, komentirao je doktor, onda možda najbolje da njega ubijete! (Naravno, nije to mislio stvarno, nego kao što je učinio Salomon u jednoj presudi, samo da preko toga pokaže kako stvari stoje.) Ne! vikala je majka, nikako ne mogu naškoditi svom djetetu! Zatim je doktor nježno objasnio toj majci da je ono dijete koje nosi u svojoj utrobi također jedno od njene djece.

www.medjugorje-news.com/ magnifikat.hr

Vezani članci
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er