SVIJETVIJESTI

U Španjolskoj zabilježen najmanji porast novozaraženih koronavirusom u protekla tri dana

U Španjolskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno 3.995 novih slučajeva zaraze koronavirusom što je najmanje u protekla tri dana, a pogotovo u odnosu na jučerašnji kada je zaraženih bilo za 41 posto više, točnije, 6.740.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Španjolske u protekla 24 sata u Španjolskoj je preminulo 378 osoba od COVID-19 u španjolskim bolnicama što je blagi porast u odnosu na jučerašnji dan kada je zabilježeno 367 smrtnih slučajeva.

Ukupan broj preminulih u ovoj zemlji je 22.902, ali ono što ohrabruje je i povećan broj oporavljenih. Tako se u protekla 24 sata od koronavirusa oporavilo 3.353 što je nešto više u odnosu na jučer kada je zabilježeno 3.105 oporavljenih osoba, a ukupan broj je sada porastao na 95.708.

Prema podacima ministarstva Španjolska je do sada registrovala ukupno 223.759 osoba zaraženih koronavirusom.

S obzirom na to da je Španjolska jedno vrijeme bilježila enorman porast preminulih i zaraženih koronavirusom, vanredno stanje u ovoj zemlji je proglašeno 14. marta uz restriktivne mjere, a prije nekoliko dana je parlament odlučio da ostane na snazi do 9. maja kada će se razmatrati njihovo blago popuštanje.

ako su mnoge zemlje do sada iznijele daljnji plan kada je riječ o popuštanju mjera, Španjolska je još poprilično suzdržana po tom pitanju. Jedina olakšica koja je donesena se odnosi na djecu do 14 godina koja će se od ponedjeljka jedan sat moći igrati vani, ali uz pratnju starije osobe.

Žarište koronavirusa u Španjolskoj je još uvijek Madrid u kojem je zabilježeno 62.510 zaraženih koronavirusom, od kojih je preminulo 7.848 osoba kako piše El Mundo, a odmah iza nje je Katalonija sa 47.288 zaraženih i 4.498 smrtnih slučajeva.

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er