CRKVA

SKRIVENI NEPRIJATELJ ČOVJEKA U Rimu počeo Tečaj za egzorcizam i duhovno oslobođenje

Tečaj za egzorcizam i duhovno oslobođenje, koji organizira Međunarodno udruženje egzorcista sa sjedištem u Rimu, održava se od 25. do 30. listopada u Rimu.

Na tečaju mogu sudjelovati svi koji se bave duhovnim radom, radi stjecanja boljeg znanja i više informacija. Ove godine nazočno je oko stotinu sudionika.

Ovakav tečaj je itekako potreban da se upoznaju načini djelovanja đavla, ali također da se postane svjestan da je Bog pobijedio đavla, otkupio nas svojom smrću i otvorio vrata vječnom životu

Susret je itekako potreban u vremenu u kojem živimo i u kojem se pitanje zla i đavla izbjegava kao nešto zaostalo i nepostojeće. On je skriveni neprijatelj kroz povijest čovječanstva. Đavao odbija dati da ga se prepozna. No, s druge strane, sve se više očituju situacije i primjeri koji ukazuju da je đavao konkretna osoba, a ne metafora ili priča za plašenje.

Osobe s problemima često dolaze liječnicima, a na kraju mnogi idu prema okultnome kod raznih osoba koji nude pomoć u vidu magije. A kada kucaju na naša vrata crkava ili župa, neki će reći da zlo ne postoji ili da se ne pretjeruje. Zato odlaze razočarani. Nitko ne obraća na njih pažnju. I onda se opet vraćaju magiji.

Na tečaju se obrađuju razne teme primjerice Mariologija i egzorcizamUloga biskupa u službi egzorcizmaDjelovanje zloga i kriteriji za razlikovanjeSimboli i rituali i magijsko-okultni i sotonistički obrediOpasnosti interneta, društvenih mreža

Ovakvi tečajevi su itekako potrebni da se upoznaju načini djelovanja đavla, ali također da se postane svjestan da je Bog pobijedio đavla, otkupio nas svojom smrću i otvorio nam vrata prema vječnom životu. Zbog toga đavao nam ništa ne može ako živimo sakramentalni i molitveni život, te činimo djela milosrđa i čuvamo međusobno zajedništvo u vjeri.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button