BiHVIJESTI

U osnovnoj školi u BiH oskvrnuti vjerski simboli

Koordinacija braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje oštro je osudila ispisivanje grafita neprimjerenog sadržaja i oskrvnjivanje vjerskih simbola u prostorijama osnovne školi „Uskoplje“ koje se ne koriste, piše portal Bitno.net

“Ovakvi nepromišljeni postupci neodgovornih pojedinaca potiču dizanje tenzija i narušavaju dobre međususjedske i međunacionalne odnose koji krase općinu Gornji Vakuf-Uskoplje u poslijeratnom razdoblju”, istaknuli su u priopćenju članovi 1. Gardijske brigade HVO-a ‘Ante Bruno Bušić’.

“Inače, prostorije osnovne škole ‘Uskoplje’ u kojima se dogodio nemili događaj date su na upravljanje HKD Napretku, koordinaciji braniteljskih udruga HVO HB Uskoplje, sportskim klubovima i MZ Gornji Vakuf-Uskoplje 2 na korištenje. Uskoro je planiran početak obnove navedenih prostorija, koje će, vjerujemo, u budućnosti biti društveni dom od kojeg će imati koristi svi žitelji Općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Tome u prilog govori i nedavna posjeta državnog tajnika Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonke Milasa tom dijelu osnovne škole”, dodali su u priopćenju istaknuvši nadu da će svi stanovnici “još jednom pokazati zajedništvo u osudi ovog nemilog događaja”.

“Očekujemo od nadležnih institucija da u što skorijem roku poduzmu sve zakonski predviđene radnje s ciljem pronalaska i sankcioniranja počinitelja ovog nemilog događaja”, istaknuli su iz Koordinacije braniteljskih udruga.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er