SVIJETVIJESTI

U napadu na katolike u povorci koju je predvodio pomoćni biskup ozlijeđeno više osoba

U napadu na katolike u povorci koju je predvodio pomoćni biskup ozlijeđeno više osoba Duhovni ratovi protiv kršćana već dugi niz godina razbuktavaju se diljem svijeta, kršćani su najprogonjenija skupina na svijetu, a sustavno razbuktavanje vatre rezultiralo je i agresivnim napadom na katolike u procesiji predvođenoj pomoćnim biskupom.

U subotu su u Parizu katolici hodali u procesiji u znak sjećanja na mučenike iz komunističke 1871. godine, iz takozvanog “krvavog tjedna”  tijekom kojeg je strijeljano deset redovnika.

Ljudi u procesiji, uključujući obitelji s djecom, sastali su se na groblju Père-Lachaise. Tu je situacija eskalirala, antifašisti su napali povorku, a jedan čovjek je ozbiljno ozlijeđen u sukobima, prenosi Le Figaro .

Katolike su prvo verbalno vrijeđali, a zatim im prijetili

Katolike su prvo verbalno vrijeđali, a zatim im prijetili, prije nego što su nastavili svojim putem. Tada su intervenirali pojedinci s kapuljačom. “Očito su se željeli boriti, bili su antifašisti”, kaže jedan od organizatora Le Figaru . I da dodam: „Otkinuli su nam transparente, srušili zastavu francuskog Sjećanja, koju su pogazili, udarali su župljane. “

Dvojicu muškaraca snažno su gurnuli i pali na zemlju. Jedan od njih ozlijeđen na  lubanji, ozbiljno krvari. Prebačen je u bolnicu. Sigurnost oko katoličke povorke bila je slaba. Samo je jedan policajac bio među zaštitarima. Sudionici procesije su se morali skloniti u crkvu dok su čekali pojačanje. “Čekali smo  i molili, dok nas policija nije oslobodila”, izvještava organizator. Neslužbena izvješća govore o nekoliko olijeđenih i teže ozlijeđenih.

Ministar unutarnjih poslova Francuske Gérald Darmanin reagirao je na ovu agresiju i uputio potporu pogođenim građanima Pariza rekavši :„U Parizu su katolike napali nasilni ljudi. Sloboda vjeroispovijesti u našoj zemlji mora biti moguća u miru. Mislimo na francuske katolike ”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er