HERCEGOVINAVIJESTI

U mostarskoj covid-bolnici preminulo devet osoba, u studenom tri puta više u odnosu na listopad

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije izvijestio je kako je u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar tijekom vikenda preminulo devet osoba.

Riječ je o šestorici muškaraca i tri žene, i to iz Mostara, Širokog Brijega, Tomislavgrada, Ljubuškog i Čitluka. U studenom u mostarskoj covid-bolnici, u kojoj se liječe pacijenti iz Hercegbosanske, Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije, od posljedica infekcije koronavirusom ukupno su preminule 134 osobe što je tri puta više u odnosu na prethodni mjesec kada su zabilježena 42 smrtna slučaja povezana s covidom-19, pokazuju podaci Kriznog stožera.

Na bolničkom liječenju trenutno je 100 pacijenata, od kojih je 12 na invazivnoj i pet na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. Tijekom vikenda hospitalizirana su 54 pacijenta, a otpušteno 28 pacijenata. U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar u petak, subotu i nedjelju testirano je 1457 uzoraka, od čega je u HNŽ-u zabilježeno 397 pozitivnih, i to 291 iz Mostara, 23 iz Jablanice, 21 iz Prozor-Rame, 20 iz Konjica, 16 iz Čapljine, 6 iz Čitluka, 17 iz Stoca i 3 iz Neuma.

Od početka mjeseca na području HNŽ-a evidentirano je ukupno 4.527 covid-pozitivnih osoba, a od tog broja najviše u Mostaru, nešto više od 3.000. Broj oboljelih u HNŽ-u u studenom je za oko 50 posto veći u odnosu na listopada, kada je zabilježeno 2.957 slučajeva covida.

www.medjugorje-news.com/vecernji.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er