MEĐUGORJE

U Međugorju blagoslovljeni kapelica života i kip Kraljice Mira s djetetom Isusom u naručju

Na inicijativu mons. Alde Cavallia, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje i dosadašnjeg župnika fra Marinka Šakote zavjetna kapelica preimenovana je u Kapelicu života, u kojoj se nalazi kip Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju.

Blagoslov kapelice i kipa bio je u petak, 12. kolovoza u 11 sati.

Zavjetna Kapelica nalazi se na temeljima stare župne  Crkve u Međugorju, a sagrađena je 1931. godine kao zahvala Bogu župljana župe Međugorje za zaštitu od nevremena, piše Radio Mir Međugorje.

Kapelica je dugo služila kao vanjski oltar gdje se zbog opasnosti od rušenja župne crkve slavila sveta misa. Na inicijativu mons. Alde Cavallia, apostolskog vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje i dosadašnjeg župnika fra Marinka Šakote zavjetna kapelica preimenovana je u Kapelicu života, u kojoj se nalazi kip Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju. Blagoslov kapelice i kipa bio je u petak, 12. kolovoza u 11 sati.

Ona je sada prenamijenjena, kako se uređivao taj prostor, ona je uređena zajedno s vitrajima i Gospinim kipom, i dobila je naziv Kapelica života.

Fra Zvonimir Pavičić, novoimenovani župnik župe Međugorje kazao je da cijeli prostor dobiva jedno lijepo molitveno ozračje.

”Stariji župljani sigurno se sjećaju te kapelice koja je bila izgrađena kao zavjetna kapelica, i kad stara crkva nije bila sigurna za slavljenje mise, onda su tu slavili. Ona je sada prenamijenjena, kako se uređivao taj prostor, ona je uređena zajedno s vitrajima i Gospinim kipom, i dobila je naziv Kapelica života. Pozivaju se župljani i hodočasnici na još jedno molitveno mjesto gdje će moći moliti, za život, za nerođene, za majke, trudnice, djecu, općenito za život”, kazao je fra Zvonimir.

foto: Mateo Ivanković

Na blagoslovu Kapelice života i kipa Gospe, Kraljice mira s djetetom Isusom u naručju u Međugorju prisutni su bili brojni hodočasnici koji su nakon blagoslova ostali u molitvi u kapelici. Stjepan Nikolić, koji živi u Njemačkoj kazuje da je u Međugorje došao zahvaliti Kraljici Mira.

”Bila nam je čast biti na blagoslovu, sasvim slučajno smo saznali. Obnovljen je ovaj prostor. Zahvalio sam dragoj Gospi za sve milosti i darove, molio sam za sve majke. Međugorje je za mene raj na zemlji”, kazao je Stjepan Nikolić.

Na temeljima stare župne crkve na uočnicu nebeskog zaštitnika župe sv. Jakova apostola blagoslovljen je i spomenik sedmorici ubijenih fratara.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er