BiHVIJESTI

U Federaciji BiH blagi pad broja pozitivnih na COVID-19

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH (ZZJZ FBiH), u Federaciji BiH u protekla 24 sata (do 12h) prijavljeni su rezultati testiranja 1.665 uzoraka, od kojih su 443 pozitivna na COVID-19. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH.

U Federaciji BiH do sada je testiran ukupno 270.071 uzorak, a COVID-19 je potvrđen kod 53.568 osoba. Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavila su se 34.243 pacijenta, a u protekla 24 sata evidentiran je oporavak 489 pacijenata. Trenutno je aktivno 17.880 slučajeva COVID-19.

U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 27 smrtnih ishoda. S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 1.445.

Aktualnom naredbom Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva “nalaže se poslovnim subjektima da reorganiziraju rad svojih uposlenika, na mjestima gdje nije moguće ispoštovati distancu od 2m među uposlenima, tako što će reorganizirati radno vrijeme, organizirati rad u smjenama, omogućiti rad od kuće i primijeniti druge načine obavljanja radnih zadataka koji neće ugroziti djelatnosti i radne procese, a omogućit će poštivanje higijensko – epidemioloških mjera”. 

Obavezno je nošenje zaštitne maske kako u zatvorenim javnim prostorima, tako i na otvorenim javnim prostorima. 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er