CRKVAVIJESTI

U cijeloj Sloveniji ponovno nema svetih misa s narodom

Zbog sprečavanja širenja zaraze covidom-19 slovenska je vlada broj okupljanja ljudi na jednom mjestu smanjila s deset na najviše šest, a od utorka navečer uvodi se i zabrana kretanja noću od 21 sat do 6 ujutro, kazao je u danas na konferenciji za novinare ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs, a prenosi Hina.

Uz to, do daljnjega se zabranjuju sve javne priredbe, vjerski obredi i vjenčanja na cijelom području države, a sprovodi se mogu odvijati u skladu s državnim uputama.

Već od ponoći uz neke male izuzetke onemogućuje se i kretanje izvan matičnih regija, a zakonski je precizirana i mogućnost prelaženja državne granice.

Slovenska vlada proglasila je sinoć stanje epidemije covida-19 za cijelu državu te uvela jednu vrstu izvanrednog stanja koje će biti na snazi idućih 30 dana s mogućnošću daljnjeg zaoštravanja već važećih epidemioloških mjera i restrikcija.

Iz Slovenske biskupske konferencije su poručili kako će crkve ostati otvirene za vjernike, uz ograničenje od maksimalno 10 osoba istovremeno u crkvi. Ispovijed je dopuštena pod uvjetom da između penitenta i svećenika postoji odgovarajuća zaštita te udaljenost od najmanje 1,5 metra. Ispovjedaonice se moraju redovito provjetravati i čistiti.

Svećenici također mogu “odrediti i najaviti pojedine sate (osobito nedjeljom) kada će dijeliti svetu pričest i blagoslov vjernicima”. Broj vjernika za pričest nije ograničen, no uvjet je da se radi o zdravim osobama koje nemaju simptome respiratorne infekcije.

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er