MOLITVE

TRODNEVNICA ISUSU Trodnevnica Djetetu Isusu

U katoličkoj pobožnoj tradiciji nastajale su molitve Djetetu Isusu koje se mogu moliti tijekom cijele godine. Donosimo trodnevnicu Djetetu Isusu koja se može moliti svaki put kada želimo isprositi neku milost od Djeteta Isusa.

Prvi dan

Očenaš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu…

Božansko Dijete Isuse, začeto u Nazaretu, rođeno u Betlehemu! Tijekom ova tri dana želim promatrati tvoje začeće, rođenje i djetinjstvo, moleći ponizno i s pouzdanjem za milost koju od tebe očekujem. Molim te,
Gospodine, usliši moju molbu: (navesti potrebu). Stoljećima su vjernici gledali u tvoj maleni, sveti lik u jaslicama, osjećajući kako za čovjeka i čovječanstvo nema veće ljepote, nema savršenijega dara, nema milosnijega blagoslova od DJETETA, od novoga života.

Ti si, Isuse Maleni, došao k nama da nam približiš nebo. Bog je postao čovjekom u utrobi jedne od nas – Djevice Marije! Klečim s divljenjem i strahopoštovanjem pred otajstvom tvojega začeća u sili Duha Svetoga! Klanjam se, ispunjen ljubavlju, najsvetijemu trenutku ljudske povijesti kada je “Riječ postala Tijelom i nastanila se među nama”! Po svojemu začeću, Maleni Isuse, spasi sve začete u utrobama majki, osuđene na smaknuće pobačajem. Po svojemu začeću, koje štujem, usliši moju molbu. Majko Marijo, Primateljice i Nositeljice života, moli za nas! Amen.

Drugi dan

Očenaš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu…

Betlehemsko Dijete Isuse, rođeno od Djevice Marije! Za tebe, za trudnu majku i poočima Josipa nije bilo mjesta u selu. Zatvorili su vrata Spasitelju, Kruhu života, Dobromu Pastiru, Mesiji! Otišao si da se rodiš u maloj, siromašnoj štali, kao što se i danas najradije rađaš u životima malih, siromašnih ljudi. Promatram noćno nebo, anđele u poklonu, dobre pastire i sretne roditelje…

U Betlehemu Judinu rodio se Kralj kraljeva, kao maleno dijete pohodio je svoje. Molim te, Gospodine, da u trenutcima kušnje i slabosti pomislim na taj sveti događaj: ti si se rodio, ti si postao jedan od ljudi da sve naše kušnje i slabosti podijeliš i uzmeš na sebe! Došao si kao maleno dijete pružajući ručice svijetu da svi mognemo shvatiti da nas ti ljubiš. Mali Isuse, položeni u Marijino krilo, znam da znaš za moje čežnje i stremljenja i da ti je poznata nakana za koju molim. Vjerujem da me sada uslišavaš i zahvaljujem ti na tome, tebi koji si Život. Majko Marijo, Primateljice i Nositeljice života, moli za nas! Amen.

Treći dan

Očenaš, Zdravo, Marijo, Slava Ocu…

Bog moj i sve moje! Moje se srce danas nalazi u Nazaretu gdje si kao dječak, Isuse, provodio djetinjstvo i odrastanje. Marija i Josip učili su te moliti i raditi, odgojili su te u vjeri otaca i u ljubavi prema Svetomu pismu. Kakvi su tada bili tvoj život, tvoje riječi, tvoje misli…

To zna samo tvoja Majka, stoga se sada predajem i posvećujem njoj. “U svemu nama jednak osim u grijehu…” Pozivam danas i tebe, Maleni Isuse, i Blaženu Djevicu Mariju, da zajedno odgojite MENE! U mojemu se srcu nalazi toliko svjetovnoga, a ja želim da ono bude tvoje.

Vi me naučite moliti, naučite me živjeti u ljubavi i opraštanju, u stalnu zahvaljivanju za život. Mali nazaretski Dječače, obnovi u meni moje djetinjstvo, uđi sa svojom milošću u to razdoblje i izliječi rane tada dobivene. Majko Marijo, još uvijek sam tvoje maleno dijete, stoga te molim da moje srce uzmeš u svoje i u njemu ga očistiš i odgojiš. Maleni Isuse, hvala ti što si mi pomogao u mojoj potrebi! Majko Marijo, Primateljice i Nositeljice života, moli za nas! Amen.

S Djetetom svojim svetim svaki čas
Nek’ Marija Djeva blagoslovi nas!

Trodnevnica Djetetu Isusu

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er