MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Tri snažne strelovite molitve koje možete moliti svakodnevno

Ove strelovite molitve Bogu će vas potaknuti na razgovor s Njim i mogu vam promijeniti i popraviti dan.

Bog nam je blizu, no u svakodnevnoj rutini često zaboravljamo na Njegovu prisutnost. Da bismo rasli u ljubavi prema našem Stvoritelju, trebamo se često podsjetiti na Njegovu blizinu i razgovarati s Njim.

Riječi Bogu mogu biti jednostavne poput bilo kojeg pozdrava koji upućujemo roditeljima, djetetu, supružniku ili braći i sestrama koji su u istoj prostoriji s nama. Možemo u teškoj situaciju kratko reći: “Isuse, uzdam se u Tebe!” i On će nas podržati. U nastavku donosimo 3 strelovite molitve:

1. Isuse, Spasitelju moj, smiluj mi se!

Dođi, Isuse, i imaj samilosti sa mnom grješnikom i budi mi milosrdan. Operi me u svojoj Presvetoj Krvi i oslobodi od mojih grijeha! Sakrij me u svoje svete rane! Budi moja snaga i jakost! Vodi me sigurnim putem spasenja! Milosrdni Isuse! Predajem ti potpuno svoj život: prošlost, sadašnjost i budućnost. Uzmi, Gospodine, sve što imam, kako bih mogao Tebi posve pripadati. Amen.

2. Bože, oprosti!

Oprosti mi, Bože, što sam negativan, što sam uplašen i uznemiren, što se bojim da neću uspjeti, što se plašim da ću stradati. Oprosti mi što pomišljam da su moji grijesi jači od tebe i da su ratovi, recesija i ljudska zloba veći i silniji od tebe. Oprosti, jer ti sa smiješkom mičeš sve što je neprijateljsko u mojoj duši, u mom životu. Zahvaljujem ti što postajem nov, što moje noge i ruke, moje tijelo i glavu, moju dušu i osjećaje, moj duh i savjest, srce, karakter i moj život, cijelu moju osobnost ispunja tvoje Kraljevstvo, tvoja prisutnost, tvoja ljubav, tvoja snaga, tvoje misli. Amen.

3. Pomozi mi, Oče!

Oče sveti, molim te, pomozi mi da odbacim svu oholost, ponos, taštinu… kako bih mogao prema svima, u poniznosti srca, biti slobodan od dugova bilo koje vrste; pomozi mi da radije podnesem gubitak nego da se parničim s bilo kime. Gospodine Isuse, hvala ti što sve okrećeš na dobro onima koji te ljube i što nas nikada ne ostavljaš da budemo kušani iznad svojih snaga, nego nam zajedno s kušnjom daješ i milost. Amen.

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er