OSTALOVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Smijemo li staviti krunicu oko retrovizora?

Smijemo li staviti krunicu oko retrovizora? Krunica je jedan od mnogih sakramentala u Crkvi. Mene su učili da je sakramental sve što Crkva blagoslivlja da pobudi dobre misli i poveća predanost Bogu.

Dakle, kunica nije ukras već stvarno sredstvo koje uzdiže pobožnost i krepost u nama. Što se više služimo sakramnetalima Crkve, to više rastemo u prijateljstvu s Bogom i odmičemo se od grijeha. Pa što je onda s retrovizorom?

Kad sam bio dodijeljen crkvi svetog Josipa u Santa Anni, sjećam se jednog člana bande za kojeg su svi u susjedstvu znali da je vrlo nasilan. Oko vrata je nosio krunicu. Pitao sam ga ne misli li da postoji proturječnost u tome što je imao na sebi  s onime kako živi.

Njegov je odgovor bio jednostavan i izravan: “Djevica će me zaštititi od ubojstva.” Odgovorio sam da je, umjesto toga, nošenje krunice dok je uključen u toliko nasilja i ljudskog uništenja uvredljivo za Djevicu i da Djevica zasigurno neće naći opravdanje za njegov zločin.

Tako se čak i svete stvari mogu zloupotrijebiti i postati praznovjerje.

Kad nosim ili koristim sakramental poput krunice ili škapulara, to bi svijetu trebalo značiti da sam vjernik. Sakramental govori o onome što držim u srcu. S ispravnom namjerom krunica obješena o retrovizor doista može pružiti duhovnu zaštitu, ali stvarna joj je svrha da me označi kao vjernika u Krista- odgovorio je otac Al Baca.

Drugim riječima, ako nosiš krunicu na retrovizoru onda se potrudi da se ponašaš kao vjernik u punom smislu te riječi.

krunicu

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er