VJERA I DUHOVNOST

Tomislav Ivančić: “Kad će se roditi ta znanost u kojoj bi se čovjeka moglo napraviti dobrim?”

“Kad će se roditi ta znanost, kad pojaviti ta medicina i kad će proraditi laboratoriji u kojem bi se čovjeka moglo napraviti čovjekoljubivim, vječnim, dobrim – kad?”, piše Tomislav Ivančić u knjizi “Minuta za tebe”.

Čovjek je već zakoračio i u svemirske prostore, došao do mjeseca, napravio savršene strojeve, iskoristio energiju prirode, na svim je područjima poduzeo zamašite korake, ali je u nutrini ostao na primitivnom stupnju. Savjest mu je zastrta, još je slijep i gluh za plač i jauk umirućih i nezaštićenih; lažni interesi materijalnog dobra postali su mu važniji od ljudskih bića i njegova vlastitog života.

Samo je čovjek ostao otraga, malen, zaostao, konzerviran, mrtav.

Imamo društva za zaštitu životinja, pokrete zelenih za očuvanje prirode, medicina je visoko uznapredovala, tehnika je dosegla neshvatljive domete, sve je otišlo daleko ispred čovjeka. Samo je čovjek ostao otraga, malen, zaostao, konzerviran, mrtav. I kad sjedne u najsavršeniji auto, sposoban je na ulici ubijati druge. A kad je izumio najpreciznije strojeve, ukrotio sile i akumulirao energiju, najprije je počeo ubijati čovjeka. Kad je sagradio najdivnije građevine i spomenike, na njih je počeo bacati bombe.

A kad je izumio najpreciznije strojeve, ukrotio sile i akumulirao energiju, najprije je počeo ubijati čovjeka.

Kad će se roditi ta znanost, kad pojaviti ta medicina i kad će proraditi laboratoriji u kojem bi se čovjeka moglo napraviti čovjekoljubivim, vječnim, dobrim – kad?

Izvor: Tomislav Ivančić

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er