VJERA I DUHOVNOST

Tomislav Ivančić: Evo što učiniti kad te proklinju

Tomislav Ivančić Mnogi se susreću s ovim problemom. No, hvala Gospodinu, imamo rješenje, kojemu nas je naučio Isus. Ono je sigurno i čudesno djelotvorno a tako jednostavno! Želiš obratiti one koji te proklinju i mrze?

Isus nas uči da je sigurno sredstvo protiv svih vrsta proklinjanja i prokletstva – blagoslov. Nitko nas ne može svezati zlim silama bilo koje vrste i u bilo kojem predjelu naše duše ili tijela dok blagoslivljamo. Želimo li obratiti one koji nas proklinju i mrze, počnimo mirno, iz srca, uporno blagoslivljati baš te ljude.

Blagoslivljajmo sve u njima i oko njih, pa će pucati okovi njihove mržnje, osvete, jala i proklinjanja. S povjerenjem da je Bog jači i da on uvijek pobjeđuje, s mirom i trijeznošću, glasno i u srcu, s ponekom gestom, blagoslivljajmo ih. Tako će Božja sila kroz nas ulaziti u njihove prostore i tjerati zlo koje ih drži u ropstvu mržnje.

To izgleda slično kao kad gasimo požar: lijevamo vodu i bacamo na njega zemlju, dokle god se ne ugasi. Ili slično kao da udaramo bijesnu zvijer koja nas je napala, dok je ne vidimo mrtvu pred svojim nogama, savjetovao je profesor Tomislav Ivančić, dok je fra Petar Ljubičić iznio i jedan primjer blagoslova koji slama prokletstvo iz života.

Zbog prokletstva nije jedna majka L. nije mogla roditi muško dijete jer je njeno dijete bilo pod teškim prokletstvom. Župnik je nad njom izmolio molitve otklinjanja i blagoslovio je. Nakon nekoliko mjeseci začela je muško dijete. No stalno se plašila da će ga pobaciti, jer se tako događalo s nekoliko prethodne muške djece.

Župnik ju je poučio da ne misli na to zlo, nego da blagoslivlja Boga i svoje dijete. Čineći tako, ona je uspjela u sebi pobijediti strah, oprostiti onima koji su je proklinjali, i s radošću očekivati novorođenče. Zaista, rodila je prvo muško dijete.

Slava Gospodinu

www.medjugorje-news.com

Izvor
rastimo u gospodinu
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er