SVJEDOČANSTVA

Svjedočanstvo židova koji se obratio na katoličanstvo: Djevica Marija moja je najljepša ljubav

Poznati židovski glumac i komičar Gad Elmaleh, posebno omiljen u Francuskoj, posvjedočio je svoje obraćenje na katoličku vjeru. “Djevica Marija moja je najljepša ljubav”

Posebno je istaknuo kako je u svemu presudnu ulogu odigrala Blažena Djevica Marija. Njegovo obraćenje na katoličanstvo prikazano je u njegovom novom filmu Reste un peu (Ostani još malo), prenosi portal CNN.

Židovski glumac prema pisanju španjolskog El Munda uzet će krsno ime Jean Marie. Kao dio procesa upoznavanja katoličanstva studirao je teologiju u Parizu, a 2019. je u Londonu sudjelovao u stvaranju mjuziklu o svetoj Bernadette Soubirous, vidjelici koja je vidjela Gospu Lurdsku.

Gad Elmaleh je za francuske novine Le Figaro rekao da je Djevica Marija njegova najljepša ljubav i izrazio iznenađenje što u Francuskoj “velika većina katolika ne živi svoju vjeru otvoreno”.

Počela sam plakati i skrivati se od straha da me ne otkriju moji, od straha od prokletstva i praznovjerja.

U intervjuu se prisjetio kako je kao dijete ušao u crkvu i ugledao sliku Majke Božje. “To nije bila vizija, samo običan kip, ali bio sam skamenjen. Počela sam plakati i skrivati se od straha da me ne otkriju moji, od straha od prokletstva i praznovjerja. Čuvao sam to tajnom cijelo djetinjstvo”, prisjetio se glumac.

Istaknuo je: “Nisam mogao ići u crkve jer je to bio grijeh, bilo je zabranjeno; ali kad sam imao 6 ili 7 godina, ušao sam u jedan i rekao sam sebi nije loše ovdje, zašto mi zabranjuju?’”.

U intervjuu za podcast L’invité, koji je objavljen na YouTubeu 9. studenog, Elmaleh je govorio o novom filmu koji započinje s prikazivanjem u kinima od 16. studenog. Njegovi roditelji nisu bili presretni njegovom odlukom da prijeđe na katoličanstvo, ali su mu odlučili dati podršku. Gad Elmaleh se nada da će film, koji predstavlja svjedočanstvo, potaknuti preispitivanje životnih odluka.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er