magazinobiteljzanimljivosti

Svijet traži zbog mogući život na Marsu, a ubija život u utrobi majke

“Isti taj svijet tražeći život negdje daleko, ne vidi pored svojih vrata život koji umire od gladi, ostavljen i pogažen, bez krova i dostojanstva.

Kada čovjek bude ushićen zbog začeća svakog djeteta, zbog života svakog čovjeka i svega živoga što nas i ovdje okružuje, tada će se moći iskreno radovati svakom drevnom mikrobiološkom životu – svakom životu”, riječi su fra Mate Bašića na njegovom Facebook profilu povodom nedavnih medijskih izvještaja o uspješnom slijetanju robota na Mars u potrazi za dokazom o drevnom mikrobiološkom životu. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“I tako čitav svijet ushićen što je neki robot sletio na Mars tražeći dokaze drevnog mikrobiološkog života na tom planetu i odgovore na pitanja o nastanku svemira. No, istovremeno isti taj svijet embrij u utrobi žene, zigotu i sve susljedne stadije embriogeneze, kudikamo veće i kompleksnije organizme – od tog drevnog mikrobiološkog života – proglašava neživim.

Pa svijet, ne da nije ushićen zbog začeća svakog čovjeka, već osporava istog i rat podiže kako bi nametnuo da začeće unutar oplođene jajne stanice nije život, nije čovjek. Isti taj svijet tražeći život negdje daleko, ne vidi pored svojih vrata život koji umire od gladi, ostavljen i pogažen, bez krova i dostojanstva. Kada čovjek bude ushićen zbog začeća svakog djeteta, zbog života svakog čovjeka i svega živoga što nas i ovdje okružuje, tada će se moći iskreno radovati svakom drevnom mikrobiološkom životu – svakom životu. “O tempora, o mores!” – “Čudnih li vremena, čudnih li običaja!”

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button