VJERA I DUHOVNOST

Svetog Padre Pija je silovito napao đavao i umalo je umro, ali ga je spasila…

Sv. Padre Pio bio je nadaleko poznat po svojoj svetosti i sposobnosti da pomiri grešnike s Bogom kroz sakrament ispovijedi. Njegova učinkovitost privukla je mnoge gomile, ali i mnoge neprijatelje. Najviše su mu boli nanijeli duhovni neprijatelji, piše Aleteia.

Prema biografiji Padre Pio: Istinita priča koju je objavio Naš nedjeljni posjetitelj, kasno u svom životu jedna demonski opsjednuta žena svratila je i počela bacati uvrede i prijetnje na Padre Pija. Čim se približio, u pratnji oca Eusebija, žena je skočila na njega, vrišteći nerazumljive riječi dubokim, promuklim glasom. Pokušala ga je ogrebati po licu, ali i on i Padre Eusebio uspjeli su se držati na distanci. “Bio sam prestravljen”, napisao je Padre Eusebio, “ali Padre Pio ipak manje.”

“U ime Boga, odlazi!” Padre Pio je vikao, prolazeći pored luđakinje, koja ga nije slijedila, ali je neprestano vrištala: „Natjerat ću vas da platite! Natjerat ću vas da platite! ”

Žena je odvedena i drugi svećenik započeo je egzorcizmom. Kasnije te noći fratre je probudila užasna buka. Nešto poslije deset sati te noći, fratri su začulu ogromnu buku. Na podu na kojem je živio Padre Pio začuli su “zastrašujući udarac”. Padre Eusebio je napisao da je to bila “nevjerojatna buka, kao da su se zalupila velika vrata crkve”. Zatim su začuli Padre Pija kako plače: „Braćo! Braćo!”

Dojurili su vidjeti Padre Pija koji je bio na podu, krvareći s lica. Jastuk mu je bio ispod glave, što je spasilo Padre Pija od snažnog udarca u glavu.

Sljedećeg dana lice Padre Pija izgledalo je modro, a oči su mu bile crne od udarca koji je pretrpio prethodne noći. Žena se vratila u gomilu i rugala se Padre Piju.

“Ah, osvetio sam se tom jadnom starcu!” Štoviše, stalno je vikala: “Ah, taj jastuk! Taj jastuk! ”

Bijela me Dama zaustavila da ga ubijem!

Kasnije je svećenik nastavio egzorcizam i ispričao kako je žena bila uznemirena jer je taj jastuk spasio Padre Pija.

Kad je svećenik koji ju je pokušao istjerati dan ranije ponovno počeo s egzorcizmom, žena je vrisnula: “Gdje si bio sinoć? Bio sam gore da vidim starca kojeg toliko mrzim jer je izvor vjere. Učinio bih više, samo me Bijela dama zaustavila. ” Rečeno je da je jastuk pronađen ispod glave Padre Pija tamo stavila Djevica Marija.

Na kraju je iz žena uspješno istjeran demon i bila je zahvalna na molitvama Padre Pija. Oslobođena je i postala “najsretnija žena na svijetu”.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er