SVECI

Sveti Padre Pio iz Pietrelcine- skromni svetac

Sveti Pio iz Pietrelcine- skromni svetac Crkva se danas spominje sv. Pija iz Pietrelcine, kapucina koji je tijekom cijeloga života na poseban način proživljavao otajstvo Euharistije. Rođen je 1887. u mjestu Pietrelcina u Italiji.

Na krštenju je dobio ime Francesco. Sa 16 godina ušao je u novicijat fratara kapucina u Morconeu gdje je obukao franjevački habit i uzeo ime brat Pio. Nakon svećeničkog ređenja, zbog zdravstvenih je razloga živio u obiteljskom domu. Zatim je poslan u franjevački samostan San Giovanni Rotondo gdje je i ostao do smrti. Od 1918. pa do smrti, 23. rujna 1968. godine, stalno je imao stigme – krvave rane na rukama i drugdje na mjestima Isusovih rana.

Ispunjen ljubavlju prema Bogu i bližnjima, otac Pio potpuno je živio i radio za spasenje čovjeka, u skladu s posebnom misijom koja je obilježila sav njegov život. Svoju misiju izvršavao je kroz duhovno vodstvo vjernika, sakramentalno pomirenje pokornika i slavljenje Euharistije. Na socijalnom planu posvetio se olakšavanju boli i patnji mnogih obitelji kroz osnivanje ‘Kuće za olakšavanje patnji’, otvorene 5. svibnja 1956. Već za života otac Pio bio je na glasu svetosti zbog svojih kreposti, duha molitve, žrtve i posvemašnje predanosti za dobro duša. Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je svetim 2002. godine.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er