VJERA I DUHOVNOST

Sveti Ivan Zlatousti: Ako se želite obraniti od duhovnih napada i odagnati svaku zlu prisutnost činite ovako…

Sveti Ivan Zlatousti učio je da su oni koji se dostojno pričeste užas demona. Euharistija je snažan sakrament koji nas približava Bogu pozivajući njegovu prisutnost u samo naše tijelo. Sveti Ivan Zlatousti to je jako znao i u jednoj je govorio svoje homilije o moći euharistije da tjera demone.

Vratimo se onda s tog stola poput lavova koji dišu vatru, postali su strašni za đavla; razmišljajući o svojoj glavi i o ljubavi koju je [Isus] pokazao prema nama. Zlatousti objašnjava zašto postajemo “strašni đavlu” nakon što smo primili svetu pričest. Ova krv, ako se ispravno uzme, tjera đavle i drži ih dalje od nas, dok nas poziva Anđele i Gospodara anđela. Jer gdje god ugledaju Gospodinovu krv, đavli bježe, a anđeli trče zajedno. Ova je krv prolivena da opere grijehe sa čitavog svijeta … Ova krv je spas naših duša, time je duša oprana, a naša duša više sjaja od zlata; ta je krv izlivena i učinila nebo pristupačnim.

Ne treba čuditi što će đavao često odvoditi ljude od mise i primanja svete pričesti, čineći sve što može kako bi utjecao na osobu da se suzdrži od nedjeljne euharistije. To je i razlog zašto egzorcisti savjetuju ljudima koji se osjećaju potlačeni od demona da često primaju euharistiju. Ako se želite odbraniti od duhovnih napada, idite na misu i dostojno primite Isusa, pozvavši ga u svoje tijelo i dušu da odagna svaku zlu prisutnost koja tamo još vreba.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er