MOLITVE

Sveta ura: Molitva Anđelu Isusove utjehe u Getsemanskom vrtu

Ovu molitvu je sastavio sluga Božji p. Bernardin iz grada Portogruara na sjeveru Italije. Sluga Božji je govorio: “Ova molitva je jako korisna u mukama koje nam šalje dobri Bog. Tko je imao poslanje da utješi Glavu u agoniji, primio je moć i poslanje da utješi i udove u njihovim mukama.

Probajte i vidjet ćete da će vam pobožnost prema Anđelu Isusove utjehe donijeti veliku korist u cijelom vašem životu i na času smrti.”

Molitva

Pozdravljam te, sveti Anđele utjehe moga Isusa u agoniji, i slavim s tobom Presveto Trojstvo, jer te je izabralo između svih da utješiš i ojačaš Onoga koji je utjeha i snaga svih žalosnih.

Molim te zbog ove časti koju si imao, zbog poslušnosti, poniznosti i ljubavi s kojom si pritekao u pomoć svetoj ljudskoj naravi mojega Spasitelja Isusa, koji je bio shrvan zbog patnje grijeha svijeta, na poseban način zbog mojih grijeha, isprosi mi milost savršenog pokajanja za moje grijehe, udostoj se utješiti me u žalostima koje me pritišću, i u svim drugima koje ću imati tijekom života, posebno kad budem u agoniji. Amen. Tri puta Slava Ocu.

(Djelomični oprost odobren 5. kolovoza 1921.)

Vezani članci
molitva u svetoj uri

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button