VJERA I DUHOVNOST

Sveta Faustina: Isus je rekao da će iz Poljske izići “iskra” koja će svijet pripremiti za…

Isus je rekao svetoj Faustini da će iz Poljske doći “iskra” koja će pripremiti svijet za Isusov drugi dolazak. U Dnevniku svete Faustine ona piše o privatnom otkrivenju koje je imala o Isusu koji joj je govorio o Poljskoj i o „iskri“ koja će doći iz zemlje, najavljujući Isusov drugi dolazak.

Portal Aleteia donosi dijelove iz Dnevnika sv. Fauistine i tumačenje sv. Ivana Pavla II. o njima:

“Dok sam molila za Poljsku, čula sam riječi: Ja nosim posebnu ljubav prema Poljskoj, i ako bude poslušna Mojoj volji, Ja ću je uzvisiti u snazi ​​i svetosti. Iz nje će izaći iskra koja će pripremiti svijet za Moj konačni dolazak.” Dnevnik, 1732

Ove zagonetne Isusove riječi nikada nisu u potpunosti objašnjene i bile su predmet mnogih tumačenja tijekom godina. Prilikom posjeta Poljskoj 2002. godine, sveti Ivan Pavao II. citirao je ove Isusove riječi i vjerovao da se odnose na pobožnost Božanskog milosrđa.

“Danas, dakle, u ovom Sjaju, želim svečano povjeriti svijet Božanskom milosrđu. Činim to sa gorućom željom da se poruka Božje milosrdne ljubavi, ovdje naviještena preko svete Faustine, obznani svim narodima na zemlji i ispuni njihova srca nadom.

Vezani članci

Neka ova poruka zrači s ovog mjesta do naše voljene domovine i diljem svijeta. Neka se ispuni obvezujuće obećanje Gospodina Isusa: odavde mora izići “iskra koja će pripremiti svijet za njegov konačni dolazak” (usp. Dnevnik, 1732). Ovu iskru treba zapaliti Božja milost. Ovu vatru milosrđa treba prenijeti svijetu. U Božjem milosrđu svijet će naći mir i čovječanstvo će pronaći sreću!

Povjeravam ovu zadaću vama, draga braćo i sestre, Crkvi u Krakovu i Poljskoj i svim zavjetnicima Božanskog milosrđa koji će ovdje doći iz Poljske i iz cijelog svijeta. Budite svjedoci milosrđa!”

Neki vjeruju da nisu samo sveta Faustina i poruka Božanskog milosrđa, već i sveti Ivan Pavao II., zajedno bili poljska “iskrica” svijetu. Iako ne znamo dan, niti sat Isusova drugog dolaska, možemo se i danas pripremati, uranjajući u poruku njegova Božanskog milosrđa. Bog želi da upoznamo ljubav i milosrđe koje ima prema čovječanstvu, a sveti Ivan Pavao II. je vjerovao da je ova poruka protuotrov za nasilje u svijetu.

Na svakom kontinentu, iz dubine ljudske patnje, kao da se uzdiže vapaj za milosrđem. Gdje dominiraju mržnja i žeđ za osvetom, gdje rat nedužnima donosi patnju i smrt, tamo je potrebna milost milosrđa da bi se smirili ljudski umovi i srca i da bi se uspostavio mir. Gdje god nedostaje poštivanje života i ljudskog dostojanstva, potrebna je Božja milosrdna ljubav, u čijem svjetlu vidimo neizrecivu vrijednost svakog čovjeka.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er