SVIJET

Svećenik utrčao u goruću crkvu da spasi Presveti sakrament 

Francuski svećenik Sébastien Roussel utrčao je u goruću crkvu u predgrađu grada Saint-Omeru na sjeveru Francuske kako bi spasio posvećene hostije. Požar je crkvu zahvatio prošle nedjelje, 1. rujna, i spalio ju do temelja.

“Vatrogasci su prihvatili da odem u crkvu i pogledam okolo da vidim što na brzinu mogu ponijeti sa sobom”, izjavio je danas Roussel za radiostanicu RCF, prenosi Katolisch.de.

“Uspio sam ponijeti Presveti sakrament sa sobom i donijeti ga u katedralu”, rekao je svećenik crkve Bezgrešnog Začeća, koja je u potpunosti izgorjela.

Vlasti sumnjaju da je požar podmetnut, a jedan 39-godišnji muškarac priveden je zbog sumnje u povezanost s događajem. U prošlosti je već počinjavao slične prijestupe.

Vlč. Roussela podijelio je svoje dojmove iz noći požara: “Prilično je impresivno ući u svoju crkvu i vidjeti nebo. U crkvi se obično molite da se nebesa otvore, i onda odjednom uistinu vidite nebo.”

U Saint-Omeru vlada velika zabrinutost zbog požara. Crkva je sagrađena polovicom 19. stoljeća, a prije samo nekoliko godina prošla je detaljnu obnovu. U nedjelju je ondje služena misa samo nekoliko sati prije požara. “Sljedeću misu slavit ćemo za obnovu”, rekao je vlč. Roussel.

Izgorjela crkva je izvorno bila mjesto u kojoj su se molili lokalni uzgajivači povrća, a lokalni biskup Olivier Leborgne posjetit će župu u srijedu.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er