VJERA I DUHOVNOST

Svećenik iz Marije Bistrice stigao u Dohu – Svi Vatreni bili na misi koju je služio za njih

Foto: zagorje.com/Laudato/F.P.

Cijela momčad hrvatske nogometne reprezentacije u nedjelju je nakon doručka otišla u prostoriju za misu, koju je služio svećenik Domagoj Matošević, rektor Hrvatskog nacionalnog svetišta Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici.

Inače, poznato je da je izbornik Zlatko Dalić veliki vjernik. – Nedjeljom idem na misu, sa sobom uvijek imam krunicu, a prije svake utakmice izmolim dvije molitve – rekao je Dalić.

– Ja sam rođen na Brini u Livnu i moji prvi susjedi su fratri franjevačkog samostana Gorica. Moje cijelo djetinjstvo bilo je vezano uz crkvu i moja mama me cijelo moje djetinjstvo učila i savjetovala da živim u vjeri. Zajedno sa svojim prijatlejima sam ministrirao u crkvi gotovo svakodnevno i to je taj period života koji je na mene ostavio velikog traga i utjecao na mene da budem ono što jesam danas. I zaista, od svoje kuće, obitelji i kraja ponio sam samo dobre stvari. Ja sam shvatio da moramo poraditi na zajedništvu. Reprezentacija je jedna grupa koja ima isti cilj, koja će vjerovati, koja će imati međusobno povjerenje, da jedni druge podržavamo u teškim trenucima i da jednostavno nema odustajanja.

Mi smo puno radili na tome i svakog dana to je išlo je sve bolje i bolje. Pogotovo nakon utakmica i pobjeda, to zajedništvo je bilo sve veće i jače i postali smo nepobjedivi. Jer kada se jedna grupa ujedini, napravi jedan cilj, jednu borbu, daje sve od sebe u svakom trenutku, a zna da iza sebe ima podršku – to je najvažnije. Nisam ja te dečke učio da igraju nogomet jer bi tu pogriješio. Radimo na zajedništvu, na timu, organizaciji i jednom velikom povjerenju. To je najvažnije – istaknuo je Dalić.

S druge strane, rektor Svetišta Majke Božje Bistričke, vlč. Domagoj Matošević, poznat je kao odličan sportaš, nogometaš, a napose je vješt u rukometu, sportom kojim se prije nego što je odlučio postati svećenikom, ozbiljno bavio.

Laudato.hr

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er